Filmek, sorozatok, kultúra

Bödörék fontos üzenetet küldtek az RTL Klubnak: Vissza a Drága örökösöket a képernyőre

A TV2 hatalmas fölényt könyvelhet el a Bödörék című sorozattal, miközben az RTL Klub sorra bukja el a nézőit. A kettőnek nagyon is van köze egymáshoz.

Az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár, vagy másik nevén Bödörék sorozat több mint 1,2 millió nézőt ültetett a tévéképernyő elé, ezzel pedig A mi kis falunk 4. évados fináléja mögött a második legnézettebb sorozatepizódot produkálta a 2020-as naptári évben.

A kritikák egyáltalán nem indokolják ezt a kitüntetett figyelmet, de akkor mi állt a TV2 új sorozatának kimagasló teljesítménye mögött?

Nagyon egyszerű:

Az elfuserált reklámkampány ellenére is sikeresen célba talált az üzenet

Abban sokan egyetérthetünk, hogy ha a TV2-nél egyetlen minőségre fogékony, jóérzésű tartalommenedzser is van, akkor ezt így, ebben a formában nem küldhették volna adásba. Ráadásul a nagy kapkodásban a csatorna még azt sem tudta eldönteni, hogy mi legyen a sorozat címe: Egyszer volt Budán Bödör Gáspár, ami egyrészt hosszú, másrészt meg nem is állja meg a helyét (tekintve, hogy Gazsi nem csak felugrik egy kis időre, hanem – a komplett család – felköltözik) vagy pedig Bödörék, ami bár könnyen megjegyezhető, de semmit nem árul el a sorozatról. A TV2 ezt is, azt is folyamatosan használta a közleményeiben (de ezt a bizonytalanságot mutatja az is, hogy több helyen belefuthatunk Goda Kriszta nevébe is, aki azóta minden fronton jelzi, hogy semmi köze a sorozathoz), sem a nézők, sem a sajtó számára nem egyértelmű, hogy minek is nevezzük a sorozatot.

Egyszer volt Budán Bödör Gáspár TV2 sorozat

Az RTL Klub eközben elgáncsolta saját magát

Most úgy tűnik maradt a Bödörék, ami a koronavírus-járvány legnagyobb nyertese a televízióban. Persze ehhez kellett az RTL Klub inkompetenciája is, akik több hét alatt sem tudtak összerakni egy normális műsortervet, ráadásul

nívótlan, kritikán aluli, részben szkriptelt karantén-tartalmakat adnak a hétvégi fő műsoridőben. A Maradj haza magadnak!, a Segítség! Itthon vagyok! és a Made in Karantén! is totális katasztrófa minden szempontból, igazából létjogosultságuk sincs, nemhogy a legnézettebb időszakban tűzzék műsorra,

jól be is dőlt vele az RTL Klub, ráadásul magával rántotta a mélybe a Mellékhatást is. Az RTL Klub nézett(len)ségi mélységének legjobb példája, hogy vasárnap este még az ATV is jobb nézettséget tudott produkálni és az eddig csak a visszapillantóban látott Tények is megette az RTL Híradóját hétköznapokon, a Fókusz nézettségének mélyrepülését meg már ne is említsük…

A nézők nem csak a fenti okokból, hanem már csak ezért is ki vannak éhezve az új magyar tartalmakra, mert véget ért A mi kis falunk 4. évada, a Drága örökösök 3. évada, lekerült a képernyőről a Mintaapák (azóta visszakerült, igaz ismétlésekkel), őszre halasztották A Tanár 3. évadának és az Apatigris első szezonjának tévés folytatását – a Bödörék tehát a legjobb időben bukkantak fel a tévéképernyőkön.

Bödörék sorozat

Kanapémajális!

Sőt, ha ehhez hozzávesszük, hogy a premier május elsején, tehát munkaszüneti napon volt (amit ráadásul hétvége követett, vagyis az embereknek másnap sem kellett munkába készülődni, elücsöröghettek este a tévé előtt), egy olyan időszakban, amikor majális helyett – a kijárási korlátozások miatt – az emberek otthon tartózkodtak, akkor végképp magyarázható miért tudott ekkora érdeklődést kiváltani a TV2 falus budapestis sorozata.

Az üzenet

A TV2-nek egyszerűen minden a kezére játszott, de ez még semmit nem von le a sikeréből, hiszen a nézők úgy is dönthettek volna, hogy a csehkettőt nézik Bödörék helyett.

Ez pedig elég egyértelmű üzenet az RTL Klub számára is. A nézők nevetni akarnak esténként a vidéki történeteken, vagyis hétköznap esténként a Drága örökösöket, szombat esténként pedig A mi kis falunkat kellene ismételnie a csatornának, ha ki akarnak mászni a gödörből.

Facebook
<