Bozsik Yvette Chicagoja a Centrál Színházban

-

A Chicago című musicalt mutatja be a Centrál Színház: a musicalt Bozsik Yvette rendezésében és koreográfiájával december 29-én láthatja először a közönség.

Előtérben Tompos Kátya (b) Roxie Hart és Kulka János (j) Billy Flynn szerepében Kander-Ebb-Fosse Chicago című musicaljének próbáján a Centrál Színházban 2013. december 23-án. A darabot december 29-én mutatják be Bozsik Yvette koreográfiájában és rendezésében. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Előtérben Tompos Kátya (b) Roxie Hart és Kulka János (j) Billy Flynn szerepében Kander-Ebb-Fosse Chicago című musicaljének próbáján a Centrál Színházban 2013. december 23-án. A darabot december 29-én mutatják be Bozsik Yvette koreográfiájában és rendezésében.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Chicago című musical csaknem negyven éve folyamatosan műsoron van szerte a világon. Az előadás ismertetője szerint a siker titka, hogy a szerzők elegyítették a fanyar társadalmi szatírát a káprázatos, buja revüvel.

“Roxie Hart egy nap besokall: hidegvérrel lelövi szeretőjét, a halálbüntetés elől pedig a legegyszerűbben úgy tud elmenekülni, ha az ördögien fondorlatos sztárügyvéd, Billy Flynn segítségével a címlapokon próbálja meg tisztára mosni magát. Ehhez azonban a férjgyilkosok királynőjének, Velma Kellynek is lesz egy két szava” – olvasható a darab ismertetőjében.

A rendező-koreográfus Bozsik Yvette dolgozott már a Centrál Színházban: a színikritikusok által a 2010-ben legjobb zenés-szórakoztató előadás díjával kitüntetett Cabaret című produkciót állította színpadra.

A Chicago című darabban Velma Kelly szerepében Jordán Adél, Schell Judit és Szilágyi Csenge, Roxie Hartként pedig Tompos Kátya, Ágoston Katalin és Mórocz Adrienn látható. Billy Flynnt Kulka János, Morton Mamát Falusi Mariann alakítja, Amos Hart figuráját Stohl András és Cserna Antal kelti életre, a további szerepekben Botos Éva, Schmied Zoltán, Vati Tamás, Krausz Alíz, Samantha Kettle, Fülöp Tímea, Tallós Andrea, Székely Szilveszter, Kalmár Attila, Gombai Szabolcs, Vislóczki Szabolcs, Feledi János, Gyulai Júlia, Hasznos Dóra és Stohl Luca látható.

Az előadás díszlettervezője Khell Zsolt, a jelmeztervező Berzsenyi Krisztina. A produkció zenei vezetője Fekete Mari.

A Chicago című musicalt 1975. június 3-án mutatták be a New York-i 46. Utcai Színházban. A darab inspirálója a húszas évek egyik nagy sikerű vígjátéka volt. John Kander és Fred Ebb musicaltörténeti művet írt, a rendező-koreográfus és a szövegkönyvet is társszerzőként jegyző Bob Fosse.

A Chicago című musical magyarországi ősbemutatóját 1980. december 19-én a Budapesti Operettszínházban tartották, a következő évben Kaposváron játszották, később pedig az Ódry Színpadon, a szolnoki színházban mutatták be, továbbá a soproni színház és a Madách Színház is műsorára tűzte a darabot.

A műből Oscar-díjjal jutalmazott film is készült.

Kapcsolódó

Elhalasztják a HANG NÉLKÜL 2. bemutatóját

A Paramount legfrissebb döntése szerint az egész világon elhalasztja a film eredetileg március végére tervezett bemutatóját, az azonban egyelőre...

Most a címlapon

Egy kattintással előhozhatod a kedvenc Netflix-műfajod

A Netflix helyett te magad is eldöntheted mit akarsz nézni. Mutatjuk hogyan tudod teljesen legálisan meghekkelni a Netflixed.

Tóth Andinak elvette a sztárság a gyerekkorát

Tóth Andi a napokban ünnepelte a 22. születésnapját, amely kapcsán a 15 éves önmagára is visszaemlékezett.

Bízzunk benne, hogy egyszer film készül a The Mediumból

Az Oscar-jelölt Tomasz Bagiński rendezte meg a Bloober Team The Medium című játékának élőszereplős előzetesét.

A Hírstart ajánlata