Bréking: Amerika Kapitány náci kettősügynök!


Hatalmas a felháborodás az Amerika Kapitány (képregények) rajongói körében, ugyanis a legújabb az USA-ban megjelent számban kiderült, hogy Amerika kapitány a kezdetektől fogva a HYDRA kettős ügynöke volt. Igen, az a fickó aki pár évtizede címlapon pofozta fel Hitlert, vagy akit eredetileg zsidó rajzolók találtak ki…

Amerika Kapitany Hail Hydra

Szóval a lényeg, hogy a frissen megjelent Captain America: Steve Rogers #1-ben kiderült róla, hogy ő a Hydra kettősügynöke volt mindvégig.

Aki nem emlékezne, a Hydra az a náci-gyökerű nemzetközi szervezet, akik folyton világuralomra akarnak törni, de a szuperhősök folyton megakadályozzák őket, élükön az amerikai zászlóba öltözött Kapitánnyal. A Hydra egyébként tartja a világháborús szokásait, a Hail Hitlerből jött Hail Hydrával köszönnek egymásnak a tagok, és hogy, hogy nem, Amerika Kapitánynak ugyanez a kifejezés hagyja el a száját az új képregény utolsó oldalán, miközben a megkötözött Dr. Selvig mellett áll (ő az a fizikus, aki a Thor és a Bosszúállók filmekben is szerepelt).

A rajongók természetesen teljesen ki vannak készülve, már beindult a #SayNoToHydraCap hashtag is, sőt, vannak, akik a Marvel teljes bojkottjára szólítják fel a többi rajongót. Szerintük ez a húzás meggyalázza a karakter eredeti szellemiségét és hiába törlik el később ezt a képregényfolyamot, már semmi nem lesz ugyanolyan, mint régen.

Szólj hozzá