hétfő, január 25, 2021

Bréking: Budapesten forgatja a The Terror című sorozatát az AMC

-


Idén télen Budapesten kezdi forgatni legújabb, “The Terror” című sorozatát az AMC. Az antológia alapja Dan Simmons azonos című bestsellere.  A “The Terror”-t Magyarországon exkluzívan, az amerikai bemutatóval egy időben, ismét világpremierként vetíti az AMC. Magyarország mellett a sorozat Európa, a Közel-Kelet és Dél-Amerika számos országában is az AMC képernyőire kerül. A széria 10, egyenként egyórás epizódból áll majd, gyártói a Scott Free, az Emjag Productions és az Entertainment 360, az AMC Studios-szal közösen.

Fotó: Illusztráció Dan Simmons The Terror című könyvéhez
Fotó: Illusztráció Dan Simmons The Terror című könyvéhez

A “The Terror” története 1847-ben játszódik, amikor a HMS Terror hajó legénysége az északnyugati átjáró végighajózására indul. A nagyszabású sarkköri expedíció azonban elképesztő drámává válik, amikor egy rejtélyes ragadozó megtámadja a hajót és a legénységét. Kétségbeesett küzdelem indul a túlélésért.

David Kaiganich (“True Story” / “Igaz történet”, “A Bigger Splash”) és Soo Hugh (“Suttogók” / “The Whispers”, “Gyilkosság” / “The Killing”) az antológia vezető producerei, egyben írói és showrunnerei. Mellettük a vezető produceri lista olyan tekintélyes nevekből áll, mint Ridley Scott és David W. Zucker (“A férjem védelmében”), Alexandra Milchan (“A Wall Street farkasa”) és Guymon Casady (“Trónok harca,” “Steve Jobs”).

A “The Terror” főszereplője Jared Harris (“Mad Men”). Ő alakítja Francis Crozier-t, a HMS Terror hajó kapitányát, egyben a teljes expedíció egyik parancsnokát. Szerepe szerint kiváló tengerész és parancsnok lesz. Az ír származású hajós azonban csalódott a Brit Királyi Haditengerészetben. A további szerepekben: Ciaran Hinds (“Trónok harca”) mint Sir John Franklin; Paul Ready (“Cuffs”, “Utopia”) mint Henry Goodsir; Adam Nagaitis (“Houdini and Doyle”, “A szüfrazsett”) mint Cornelius Hickey. Mind a hajó legénységének biztos pontjai lesznek. Tobias Menzies (“Outlander – Az idegen,” “Trónok harca”) alakítja James Fitzjames-t, a haditengerészet egyik tagját.

Kapcsolódó bejegyzések

10 Breaking Bad utalás, amit csak a legnagyobb rajongók szúrtak ki

A Breaking Bad alkotói már-már betegesen alapos munkát végeztek a sorozat készítésekor.

Előzetest kapott a The Walking Dead 10. évadának utolsó szakasza

Az amerikai AMC és a Skybound produkciós cég kiadott egy előzetest a The Walking Dead évadának extra epizódjaihoz.

The Walking Dead: World Beyond sorozatkritika

Megérkezett a harmadik The Walking Dead-sorozat, a fiatalokról szóló World Beyond.

Érkezik a Fear The Walking Dead 7. évada is

Az AMC továbbra is bízik a sorozatban.

Friss

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

Keira Knightley nem vetkőzik többé, ha a filmjét férfi rendezi

Keira Knightley bejelentette, hogy többé nem vetkőzik azokban a filmjeiben, amelyeket férfi rendez.

Liam Neeson ismét megnyerte a hetet a mozikban

Liam Neeson új filmje, a The Marksman ezúttal sem talált legyőzőre.

Boss Level – Játszd újra! filmkritika

Frank Grillo és Joe Carnahan kis pénzből megcsinálta a Free Guyt, mindezt egy időhurokban.

A Hírstart ajánlata