Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Bréking: Lesz 2. évada az Aranyéletnek, sőt a 3. évad is tervben van


A napokban dőlt el véglegesen, hogy az Aranyélet folytatása idén ősszel adásba kerül

– árulta el Benda Gergely az HBO regionális marketingvezetője az Origonak adott interjújában, vagyis hivatalossá vált, hogy az évezred legjobb magyar sorozata folytatódni fog a mozicsatornából mára sorozatóriássá lett HBO-n.

Benda azt is elmondta, hogy mi győzte meg az HBO-t a folytatásról:

A piaci reakciók azt igazolták vissza, hogy szükség van a folytatásra. Éreztük az igényt a sajtóban megjelent kritikák, illetve a közösségi médiában tapasztalt nézői visszajelzések miatt, másrészt volt a sorozat körül egy olyan vibrálás, ami automatikusan tolt minket abba az irányba, hogy ezt folytatni kell. Úgy éreztük, olyat sikerült létrehozni, ami tartalmas és egyedi, jót tesz a brandnek és az egész hazai filmgyártásnak.

Sőt, Krigler Gábor kreatív producer szerint nem csak egy, hanem még két évad jöhet.

Amikor elkezdtük a munkát és igazán belemélyedtünk, annyira megszeretettem a sorozatot az írókkal együtt, hogy nagyon fájt volna a szívem, ha egy évadot él meg. Az volt a cél, hogy egy nagyobb léptékű történtet meséljünk el, a Miklósi család történetének kifejtéséhez pedig úgy gondolom, három évad szükséges.

Az HBO képviselői azt is elárulták, hogy a sorozat 2. évadának forgatása áprilisban kezdődik majd, a korábbi szereplők közül természetesen Thuróczy Szabolcs, Ónodi Eszter, Döbrösi Laura, Olasz Renátó és Anger Zsolt is visszatér, de természetesen új fontos szereplők is felbukkannak majd a sorozatban.

Aranyélet

Az Aranyélet 2. évada egyébként már száz százalékig saját kútfőből készül majd – árulta el Benda.

Az Aranyélet folytatása már teljesen magyar. Az első évad úgy készült, hogy kiindulópontként használtunk egy finn sorozatot, de lényegében a második résztől kezdve teljesen magyar a történet, nem volt semmilyen alap, amit kiindulásként használtunk volna. Annyira sikerült eltalálni az első évadot, hogy a saját karaktereink sorsát akartuk folytatni, úgy, ahogy mi azt kitaláljuk. Tasnádi István egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni a vezető írói feladatot, de íróként visszatért. A helyét Lengyel Balázs vette át, mellettük Zomborácz Virág írja tovább a történetet.

Az Aranyélet egyébként az első magyar sorozat lehet, amely külföldön is komoly karriert fut be, március 27-én volt a csehországi premierje, vagyis már nemzetközi színtérre lépett a széria.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Aranyéletet további remek, hazai készítésű sorozatok követhetik az HBO-n, ugyanis Krigler Gábor szerint jelenleg kilenc sorozattervük van a kalapban és ezeknek a fele valószínűleg a közeljövőben meg is valósul.

<