Hír és közéleti magazin

Brutális lesz az AMC Prédikátor sorozata

A tegnapi duplarészes The Walking Dead reklámszünetében debütált az AMC jövőre érkező újabb képregény-alapú sorozatának a Preachernek az előzetese, amely Jesse Custer történetét mondja el, aki egy texasi kisváros, Annville egykori prédikátora.

Preacher-teaser-trailer_article_story_large

Custert (Dominic Cooper) egy természetfeletti lény, a Genezis vette birtokba, miután megölte a prédikátor teljes gyülekezetét és lerombolta templomát. A Genezis egy angyal és egy démon természetfeletti párosodásából származik. Azonban mivel a jóságból és bűnből született, elég hatalma van, hogy magával az Istennel is versenyre keljen. A Genezishez kötött Jesse Custer tehát minden élőlény leghatalmasabbjává is válhat.

Custer útnak indul az Egyesült Államokon át, hogy megtalálja Istent, aki a Genezis születésekor elhagyta a mennyországot. Közben kezdi felfedezni új képességét, bárkire rá tudja kényszeríteni akaratát. Régi barátnője, Tulip O’Hare, illetve az alkoholista ír vámpír, Cassidy is csatlakozik hozzá.

Útjuk során találkoznak ellenségekkel, akadályok kerülnek útjukba, melyek között szent és szentségtörő egyaránt előfordul: a gyilkosok szentje, egy legyőzhetetlen, tökéletesen célzó gyilkológép; Reaver-Cleaver, a sorozatgyilkos; a Grail nevű titkos szervezet, mely a világ kormányait is a kezében tartja és védelmezi Jézus vérvonalát; Herr Starr, aki a Grail állítólagos vezetője, egy prostituáltakat kedvelő megalomániás, aki Custert a saját céljaira akarja felhasználni; több bukott angyal, és Jesse saját ?családja?, főként nagyanyja, annak testőre, és az ?állatkedvelő? T. C..

A Garth Ennis vezetésével észülő sorozatot Evan Goldberg rendezi Seth Rogen, Sam Catlin, Steve Dillon és saját forgatókönyve alapján, a főbb szerepekben pedig Dominic Cooper mellett Joseph Gilgun, Elizabeth Perkins, Ruth Negga és Lucy Griffiths is feltűnik.