Brutális nézettségi rekordot döntött a Line of Duty – A becsület védelmében 6. évada

A BBC One-on futó Line of Duty (A becsület védelmében) 6. évadának utolsó epizódját vasárnap este átlagosan 12,8 millióan nézték, ami rekordot jelent a sikersorozat számára.

A BBC közölte, hogy ez volt a legnézettebb epizód bármelyik drámásorozatából a modern brit nézettségmérés 2002-es kezdete óta, bár ebbe nem számítanak bele a szappanoperák.

A finálé a brit tévénézők 56,2%-át vonzotta. Az ötperces nézettségi csúcs 13,1 millió volt az epizód során.

Utoljára 2001 februárjában fordult elő, hogy egy sorozat magasabb nézettséget ért el, akkor az ITV hosszú ideje futó rendőrségi drámájának, a Heartbeatnek egy epizódja volt az, amely 13,2 milliós nézettséget produkált főműsoridőben.

A sorozatot – amely először 2012-ben került adásba – Jed Mercurio (a Netflixen látható A testőr sorozat alkotója készítette, a főszerepekben pedig Martin Compston mint Steve Arnott nyomozó, Vicky McClure mint Kate Fleming nyomozó, Adrian Dunbar mint Ted Hastings főfelügyelő és Kelly Macdonald mint Joanne Davidson nyomozó látható.

Charlotte Moore, a BBC tartalomért felelős vezetője szerint “A Line of Duty hét héten át tartotta izgalomban a nemzetet, így nem meglepő, hogy a tegnap esti, lehengerlő finálé nézettségi rekordot döntött. Jed Mercurio mestere a szakmájának, és szeretnék gratulálni neki, valamint az egész stábnak, hogy ilyen hihetetlen drámasorozatot hoztak össze. Alig várom, hogy beszélgethessek a csapattal arról, hogy merre tovább, és mi lehet a sorozat jövője.

Szóval, ha eddig nem néztetek rá a sorozatra, akkor éppen itt az ideje.

Hamarosan mi is írunk a 6. évadról, a korábbi évadokról szóló írásunkat itt találod:

A BECSÜLET VÉDELMÉBEN sorozatkritika