Budai képregénybörze – Van egy jó ajánlatunk, ha már nagyon hiányoznak a képregények

-

A Budaörsi Virágpiac keretén belül megrendezésre kerülő vásár az év első igazi képregényes találkozója lesz, hiszen a márciusra tervezett börze elmaradt a nemzetközi helyzet miatt. A Fumax Kiadó ezúttal is tőle megszokott minőségi képregényekkel készül az eseményre, amelyek közül három új megjelenést érdemes kiemelni.

Hazánkban először jelenik meg a képregényes gyűjtemény formájában Dredd bíró (Judge Dredd), aki több mint negyven éve debütált a kultikus 2000AD magazin lapjain, és a kőkemény igazságszolgáltató azóta is egyike a legnépszerűbb képregényhősöknek. Judge Dredd – Dredd bíró aktái 01 című kötet Complete Case files 01 és 02 válogatott történeteit tartalmazza az eredeti megjelenés sorrendjében (!!!), tehát aki szereti az 1970-es évek képregény stílusát, az nagy valószínűséggel ezt a kötet is magáénak akarja majd.

Nemrég jelent meg a felnőtteknek szóló Tokyo Ghost – Tokió szelleme című 10 részes képregény, amely talán az egyik legjobb és legszebb cyberpunk kiadvány, amelyet az utóbbi évben megjelent itthon. Számos képregénysikerét követően RICK REMENDER (Orgyilkos osztály, Fear Agent) író csatlakozott SEAN MURPHY (Batman: Fehér Lovag) szupersztár rajzolóhoz, hogy egy egyszerre keserű szájízű és csípős humorú történetet meséljenek el a techfüggőség következményeiről, valamint a vágyakozásról az érintetlen természet után, amelyet mégis reménytelenül romba döntünk. A történet a nem túl távoli jövőben játszódik, ahol az emberek többsége kórosan technológiafüggő, a szennyezett világ elől jótékony tudatlanságba menekült élvhajhász, aki lop, csal és öl, csak hogy hozzájusson a következő digitális adagjához. Kiberizgalmak a nyomasztó valóság helyett – ez a nép új ópiuma, és egyetlen nagyvállalati gengszter, egy drótbáró uralja az egész hálózatot.

A cyberpunk és sci-fi világa után evezzünk kicsit a szuperhősök területére, ugyanis a Képregénypiacon szintén beszerezhető lesz a Batman – Fehér Lovag, amely a Sötét lovag ősellenségét, Jokert helyezi teljesen új megvilágításba. Hívták már sok mindennek: anarchistának, elmebetegnek, gyilkos bohócnak, de „fehér lovagnak”? Soha. Legalábbis eddig… Egy olyan világban, ahol Joker kigyógyult őrületéből és gyilkos hajlamaiból, az immár Jack Napier néven ismert férfi nekilát, hogy helyrehozza korábbi gonosztetteinek következményeit. Először is kibékül elhagyott barátnőjével, Harley Quinn-el, majd minden erejével azon kezd dolgozni, hogy megmentse a várost attól az embertől, akiről úgy hiszi, valójában Gotham legnagyobb bűnözője: magától Batmantől! A szupersztár képregényalkotó Sean Murphy (HELLBLAZER, TOKYO GHOST) nyolcrészes minisorozatában egy kifacsarodott Gothamet mutat be, hősökből és gonosztevőkből álló hatalmas szereplőgárdával. A kötet a teljes nyolc részes Batman: White Knight sorozatot tartalmazza.

BUDAI KÉPREGÉNYPIAC

Időpont: 2020. június 27.

Helyszín: Budaörsi Virágpiac Budai Zsibvásár 4.sor (1112 Budapest, Budaörsi út 172-178 )

Kapcsolódó

Rekordáron cserélt gazdát a világ legelső Batman-képregénye

Több mint kétmillió dollárért kelt el egy amerikai árverésen az első, 1940-ben megjelent Batman-képregény egy jó állapotú példánya.

4+1 példa a mesterséges intelligenciára, ami a filmekből valósággá vált

Számos, a maga idejében sci-finek tűnő, filmekben megálmodott technológia ma már a mindennapi életünk része, köszönhetően a mesterséges intelligenciának.

Online programokkal jelentkezik idén az Olasz Gasztronómiai Világhét

Online programokkal: filmvetítésekkel, webináriummal és főzőtanfolyammal jelentkezik az V. Olasz Gasztronómiai Világhét november 23. és 29. között.

Stephen King és a horror lélektana

Szeptember 24-én egyedülálló kerekasztal beszélgetésre kerül sor, amelyben a pszichológia oldaláról vizsgálják majd a horrorkirály Stephen King remekműveit.

Most a címlapon

A mozikat elkerülte, de streamingen itthon is debütál a Rendbontók

A megtörtént esetet feldolgozó film az 1970-es Miss World szépségversenyre fókuszál, amely az események hatására a nyugati szépségideál 180 fokos fordulatot vett.

Hamisított hírnév – Itt az HBO influenszer-generációról szóló filmje

Megérkezett a Fake Famous (Hamisított hírnév) című új HBO dokumentumfilm előzetese, amely az influencerek valódi(nak látszó) világába kalauzolja a nézőket.

A szakértő szerint VV Renátót emberi méltóságában sértette meg az RTL

Mérő Vera, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene csoport alapítója, Mérő Vera korábban is többször foglalkozott már a ValóVilág10-zel.

Jön az Eufória különkiadásának 2. része

A tervezetthez képest 2 nappal korábban, már holnap (január 23-án) elérhető lesz az Eufória különkiadás 2. része, amely ezúttal Jules-ra (Hunter Schafer) fókuszál.

A Hírstart ajánlata