Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Cenzúrától tart Stephen King

Szavazz a pénztárcáddal…, itt Amerikában így szoktuk.

Stephen Kinget elkeseríti, hogy a Hachette Book Group nem adja ki Woody Allen életrajzi könyvét. Mint mondja, nem érdekli Woody Allen személye, az aggasztja, „Ki kap legközelebb szájkosarat?”

A horrorkirály a Twitteren azt írta:

Ha azt gondolod róla, hogy pedofil, ne vedd meg a könyvét. Ne nézd meg a filmjeit. Ne menj el meghallgatni, amikor jazzt játszik a Carlyle-ban. Szavazz a pénztárcáddal…, itt Amerikában így szoktuk.

Woody Allen Apropos of Nothing című önéletrajzi írása április 7-én került volna a boltokba, ám a kiadó végül elállt a mű publikálásától, miután a cég New York-i irodájának munkatársai azzal tiltakoztak a könyv megjelentetése ellen, hogy sztrájkolni kezdtek.

Woody Allent 1992-ben megvádolták azzal, hogy szexuálisan molesztálta örökbefogadott lányát, az akkor hétéves Dylan Farrow-t. A lány 2014-ben nyílt levélben is megismételte a vádakat, amelyeket Allen viszont tagad. Az ügyben két vizsgálat is indult, de az Oscar-díjas rendező ellen soha nem emeltek vádat.

Érdekes adalék még, hogy Dylan Farrow testvére Ronan Farrow éppen a Hachette kiadónál jelentette meg tavaly a saját könyvét…

Közben egy francia kiadó bejelentkezett a Woody Allen memoárért. Az Éditions Stock vezérigazgatója, Manuel Carcassone mindent meg szeretne tenni a könyv kiadása érdekében

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<