Cenzúrázott Jessica Jones-t adott le a köztévé

Valamiért kimaradt két leszbikus jelenet a Jessica Jones című sorozat első évadának első részéből az M2-n. Éppen azok, ahol a főszereplő leszbikus főnökét megcsókolja a szeretője, illetve a barátnője, hívta fel a figyelmet Kovács Gellért filmkritikus a Facebookon, akinek Oblath Ádám, a Vox filmes újságírója jelezte a dolgot.

Jessica Jones

A sorozatot kedd este tíz után, 18-as karikával vetítették, és egy ennél explicitebb, heteroszexuális ágyjelenet benne maradt. A hvg.hu szerint lehetséges, hogy az állami tévé vágta ki a jeleneteket, de az is, hogy eleve ilyen változatot kaptak kézhez.

„Az eredeti verzióban, a Netflixen található epizódban ugyanis 20:10 és 20:50 között látható egy telefonbeszélgetés, ahol Jessica Jones leszbikus főnökét, az ügyvédként dolgozó Jeri Hogarth-ot megcsókolja a szeretője, illetve 35:00 és 35:10 között szintén Hogarth vált egy rövid csókot a barátnőjével.”

Ezek a jelenetek nem voltak benne a Petőfi TV-n leadott változatban, amelyet pedig 18-as karikával, este 10 utáni kezdéssel vetítettek le. Benne maradt ugyanakkor az epizódban egy, az említett jeleneteknél explicitebb, heteroszexuális ágyjelenet.

Nagyjából ilyen jeleneteket nem bírt el a tévés vetítés:

A lap kereste az MTVA-t és a Netflixet is, de még nem érkezett válasz.