Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Itt van az oroszok válasza a Csernobil-sorozatra

Bár engedély nélkül, de kijött az oroszok Csernobil-sorozatának előzetese, amelyben egy amerikai CIA-ügynök ront bele a szovjet idillbe.

A Gazprom orosz olajvállalat, így tulajdonképpen Putyin úr kezében lévő orosz NTV is leforgatta a saját Csernobil sorozatát, amely arra a “tudósok által sohasem cáfolt” elméletre épül, hogy a Csernobilban történteket egy beépült CIA-ügynök ténykedése okozta.

A történet szerint ugyanis a KGB ukrán alosztálya megneszeli, hogy a CIA-t nagyon érdekli a csernobili atomerőmű, sőt, az is kiderül, hogy egy Albert Lenz nevű férfi már ott is van, és vélhetően szabotázsakcióra készül. Andrej Nyikolajev alezredes pedig megkezdi a versenyfutást az idővel.

Alább az előzetes, amellyel kapcsolatban azóta kijött egy közlemény, hogy ez valóban a sorozathoz tartozik, de a Hand of Moscow portálnak azt is elmondta a rendező, hogy a kiszivárgott előzetesben látható jelenetek nem tükrözik azt a munkát, amit valójában elvégeztek, vagyis ne ez alapján ítéljük meg a sorozatát.

A rendező Alekszej Muradov a sorozat kapcsán kiemelte, hogy örül annak, hogy végre bemutathatják az igazságot.

„Az igazat mutatjuk meg, a nézők végre megismerhetik a teljes igazságot. Ezt a narratívát még soha, senki nem cáfolta meg. Sok történésszel beszéltünk, ők sem tagadják, hogy elképzelhető, hogy a robbanás napján egy idegen hatalom ügynöke tevékenykedett Csernobilban.”

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<