Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Sabrina hátborzongató kalandjai – Avagy Sabrina, a tini boszorkány nagyon másként

A Riverdale sorozat horror-elemekkel tarkított kistestvére a Netflixen lesz látható.

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy a sorozat a Melissa Joan Hart nevével fémjelzett lightos családi vígjátéksorozat (Sabrina, the Teenage Witch) újragondolása, eloszlatjuk a kételyeket, ugyanis a Netflix sorozata az eredeti, azonos című horror-képregényt, a Chilling Adventures of Sabrina-t veszi alapul.

Sabrina története a képregények hasábjain enyhén véresebb

Mondjuk attól még a színes-szagos Riverdale testvérsorozata marad, a vezető producere meg Greg Berlanti, aki a minőség ellenében a mennyiség embere (ha jól számoltam 19, javarészt képregény alapú sorozaton dolgozik most) és aki rengeteg képregényes karaktert (Villám, Zöld íjász, Supergirl és holdudvaruk) a földbe döngölt már a bájos-nyálas stílusával, de azért ez most mégiscsak az országos tévéknél jóval merészebb Netflixre érkezik.

A kapásból két évadra berendelt Chilling Adventures of Sabrina nem mellesleg a horror, thriller és fantasy címkéket kapta, vagyis jó eséllyel a szó szorosabb értelmében is vérbőbb és képregényhűbb lesz, mint Berlanti (és az alkotói státuszban lévő Roberto Aguirre-Sacasa) többi sorozata.

A címszereplő egyébként a bekezdés felett látható Kiernan Shipka, ő volt a Mad Men Sally Drapere, legutóbb pedig a Feud (Viszály) című sorozatban láthattuk. Mellette Miranda Otto, Richard Coyle, Lucy Davis, Tati Gabrielle, Ross Lynch és Michelle Gomez kaptak fontosabb szerepet.

A sorozatot októberben 26-án teszi elérhetővé a Netflix, vagyis meg is van a néznivalónk Halloweenre.

Nem a tiniboszorkány lesz az egyetlen spin-off a Netflixen, a streamingszolgáltató ugyanis berendelte a SyFy Z Nation című sorozatának kistestvérét, a zombis Black Summert is.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<