Hír és közéleti magazin

CLARICE – Megvan A bárányok hallgatnak sorozat főhősnője

Megvan a színésznő, aki Jodie Foster nyomdokaiba léphet.

A Clarice címet viselő sorozat A bárányok hallgatnak folytatása, amely a hírek szerint majd 1993-ban játszódik, egy évvel a filmben látott eseményeket követően.

A hírek szerint Hannibal Lecter karaktere nem fog szerepelni benne, a sorozat ugyanis kizárólag a címszereplő Clarice Starlingra koncentrál majd – arra a nyomozónőre, akit az 1991-es filmben Jodie Foster játszott és az alakításáért Oscar-díjat is kapott.

A CBS – amely sorozatberendelési kötelezettség mellett megrendelte a sorozat pilot epizódját – egyébként megtalálta Jodie Foster utódját: Rebecca Breeds (Originals – A sötétség kora, Hazug csajok társasága) fogja játszani a színésznő legendás szerepét – írja a The Hollywood Reporter.

Clarice Starling karaktere sorozatgyilkosokra és szexuális ragadozókra vadászik majd, miközben egyensúlyoznia kell a washingtoni nagypolitika buktatókkal kikövezett útvonalán és nőként helyt kell állnia az ügynökségen belül is.

A hivatalos karakterleírás szerint Clarice ragyogó és sebezhető, a Virginia Egyetemen végzett magna cum laude diplomával. Bátorsága belső fényt ad neki, a szörnyetegek és őrültek ellen vívott csatájában. Komplex pszichológiai felépítése egy kihívást jelentő gyermekkorból származik, és ösztönei is abból adódnak, ezzel együtt igyekszik menekülni az őt sötét felhőként követő kísérteties családi titkok árnyai alól.

A sorozatot egyébként Alex Kurtzman és Jenny Lumet párosa igyekszik összehozni, ők jelenleg a Star Trek: Discovery és Star Trek: Picard sorozattal emelnek újra magasba egy ismert franchiset, így mondhatni jó kezekben van a Clarice.