Filmek, sorozatok, kultúra

CORONA ZOMBIES – Már a koronavírusos zombihorroron is dolgoznak

Áprilisban már be is mutatják az első koronavírus ihlette horrorfilmet.

Bár talán már csak napok kérdése, hogy bemutassák az első koronavírus-alapú filmet, már gőzerővel zajlik a következő olyan projekt, amely közvetlenül a koronavírus okozta pandémián alapszik.

Még a fent hivatkozott Korona (Corona) igyekszik a realitás talaján maradni, addig a Full Moon Features már zombi-apokalipszist vizionált a koronavírus-járványból.

Az első ismert koronavírus-esetek 2019 decemberi megjelenése óta az egész világ drasztikusan megváltozott. A COVID-19 globális elterjedése miatt egész Olaszországot lezárták, a légitársaságok szerte a világon a leállítás szélén állnak, és az Egyesült Államokban a társadalmi távolodás normává vált; az éttermek, a bárok és a mozik bizonytalan ideig zárva tartanak és senki nem látja, mikor lesz ennek vége. De ez nem akadályozta meg a Full Moon Featurest abban, hogy megtalálja a módját annak, hogyan hozzák ki a lehető legtöbbet a tömeges pánikból.

Az 1988-ban alapított Full Moon Features ugyanis Corona Zombies (Koronazombik) címen egy zombifilm fejlesztésébe fogott, amelyet ígéretük szerint már áprilisban bemutatnak.

A filmgyártó vállalat eddig olyan filmes csodákat adott a világnak, mint a Gyilkos bábok (Puppet Master), A kastély torzszülötte (Castle Freak), a Démoni játékok (Demonic Toys) vagy éppen a Trancers – Delejezettek-filmek.

A Corona Zombiesban a koronavírus-járvány felett szemet hunynak a világ vezetői, de nagy általánosságban a gazdagok is félvállról veszik a dolgot. A vírus eközben gőzerővel szedi az áldozatait, ami egészen addig nem érdekel senkit, amíg az áldozatok fel nem kelnek és ők maguk is el nem kezdenek áldozatokat szedni.

A stúdió eddigi munkásságát ismerve persze igyekeznek majd a fekete humor (és a zsékategória) oldaláról megfogni a dolgot, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a plakátra némi kézfertőtlenítő és pár tekercs toalettpapír is felfért.

A film premierje április 10-én lesz, ráadásul a horrorfilm a Full Moon saját alkalmazása mellett az Amazon videótárában is elérhetővé válik aznap.

Facebook
<