Hír és közéleti magazin

Csalódás a végsőkig – Pretty Little Liars 7. évad kritika

2017 egy elég kemény évnek számít a sorozatok világában, hiszen számtalan szériától kellett vagy majd fogunk búcsúzni és mivel olyan történetekről van szó, amik hosszú évek óta futnak a képernyőkön, így egy korszak ekkor mindenképpen lezárul.

 

A cikk SPOILERT tartalmaz!

 

A Pretty Little Liars ( Hazug csajok társasága) 2010-ben került adaptálásra az akkor még ABC Family néven futó csatorna jóvoltából Sarah Shepard története alapján. Kevés az a sorozat, ami ilyen hosszú ideig képernyőn tud maradni anélkül, hogy elvesztené a nézők érdeklődését és kijelenthetjük, hogy a PLL 7 évadon keresztül kisebb- nagyobb hullámvölgyekkel, de megugrotta ezt az akadályt, ugyanakkor véleményem szerint itt volt az ideje, hogy vége legyen.  De miért?

pll2

Szerintem bátran szólhatok mindenki nevében, aki nézi/ nézte a sorozatot, hogy az első pár évad a maga kategóriájában, ha nem is volt hibátlan, de rendkívül magával ragadó és szórakoztató volt. Aztán pedig bekövetkezett az, hogy a nagy sikereknek betudva az írók minél inkább el akarták húzni a történet előre menetelét és a legfontosabbat, hogy ki „A”, hiszen ez volt a story alappillére.

 

Ezt meg is tették. A 6. évadban végre erre is fény derült és ki gondolta volna, de a készítők nem hagyták annyiban és még több levet akartak kifacsarni abból a megmaradt citromból, ami valljuk be már fonnyadt is. De a rajongók azok rajongók, így nem volt kérdés, hogy visszatérnek az utolsó évadra is, amit ezekkel a szavakkal tudnék jellemezni: túlzások túlgondolása és túlgondolások túlzása.

96eabd3c-ac91-442f-bf4c-6199939bfdec-145069_0764-900x0

Amilyen aktuális és érdekes mondanivalókkal indult a sorozat úgy évről-évre elkezdett elmenni a science fiction irányába, amit persze mindenki elnézett ( én is ) mert egyszerűen beleszerettünk a kis rosewood-i történetbe. De hogy őszinte legyek csak azért követtem a szériát a végsőkig, hogy megtudjam, ki „A” utódja „A.D.”… és mindkettő hatalmas csalódás volt.

A 7. évadra minden izgalmát elveszítette a történet és ez hülyén hangzik de a hitelességét is. Pl.: nem hiszem el, hogy mindkét zaklató ennyi időn keresztül meg tudta úszni anélkül, hogy fény derüljön mindenre. Mindig több lépéssel mindenki előtt jártak, jártasak voltak minden high teches dologban, Mission: Impossible módjára csinálták a maszkokat stb. Ez nekem már túl sok volt a végére, mi több nevetséges. Az ikres megoldásokról már nem is beszélnék, mert azt is többször kijátszani szerintem rendkívül amatőr döntés volt.

plllll

A legnagyobb csalódás ebben az évadban nekem még is az a bizonyos flashforward jelenet volt, amit először a 6×10 –ben láthattuk. Ez mégiscsak egy olyan pont volt, ahol elhitették velünk, hogy itt még milyen izgalmas dolgok fognak történni és aztán nagyon zseniálisan nem tudtak rá mit kitalálni vajon, vagy eredetileg is az volt a terv, hogy azzal a szállal nem csinálnak semmit? Egy álom volt…micsoda fordulat…

Aztán ugye ott lóg a levegőben ez a bizonyos spin-off gondolata, amihez elvileg felvezették a szereplőket az évadzáróban és az utolsó jelenetet elnézve nem tudom mit gondoljak. Egyet tudok, hogy azok az új szereplők nagyon gyenge színészi tehetséggel vannak megáldva, így az a pár jelenetük is igen fájdalmas volt számomra. Azt pedig csak remélni tudom, hogy nem egy reboot féleséget akarnak velük útnak engedni.

50%
Csalódás

Évekkel ezelőtt abba kellett volna hagyni, meg is látszik rajta a vontatottság, ami azt eredményezte, hogy telis-tele van értelmetlen és nevetséges húzásokkal.

  • Szerintem