Hír és közéleti magazin

Csütörtöki tévésorozatos megaposzt

Hiába van uborkaszezon (ha egyáltalán a ma tévézési szokásai mellett beszélhetünk még ilyenről), megállás nélkül pörögnek az események a tévé világában, úgyhogy alább egy kupacba raktuk össze az elmúlt napok legfontosabb sorozatos híreit illetve képi és videó anyagait, szóval mindent amit alapesetben 1000 különböző oldalon szednél össze.

PREMIER

Ma mutatkozik be a TV2-n a Doktor Rush.

Június 7-én Sinbad premier a FilmBoxon.

Június 12-én pedig ugyanitt bemutatkozik az Örökösök, vagyis a The Legacy, vagyis a dán Arvingerne.

Június 18-án a Pro4-re érkezik a The Cape sorozat A Köpeny címen. Friss kritika nem lesz róla, de előássuk a korábbit, a sorozatról ugyanis még 2011-ben írtunk. Nem hozzuk át a korábbit mert vállalhatatlan minőségű, de aki mégis nekifutna az itt találja a pilot, itt pedig az évad utáni írásunkat.

Július 20-án a FOX Magyarországon mutatkozik be a The Whispers című sorozat. A sorozat a Suttogók magyar címet kapta. Kritikánk hamarosan kiderül. A Suttogók első részének kritikája itt olvasható.

Augusztus 25-én jön az Alkonyattól pirkadatig sorozat 2. évada az El Rey Networkre.

NEM HALOTT SOROZATOK

Nem akarunk senkit feleslegesen lázba hozni, de az ABC úgy döntött, hogy az Of Kings and Prophets című sorozaton még dolgozni kell, ezért levette az őszi premier időpontját, így most a kedd esti 22-es sáv (a Forever korábbi sávja) üresen áll. Ez akár azt is jelentheti, hogy az elkaszált Forevernek tették üressé a műsorrendet, nem? A Forever sorozat további lehetőségeiről egyébként itt írtunk.

A Yahoo már dolgozik azon, hogy összehozza a Community 7. évadát. De mi lesz a 6 évad + mozifilm mottóval?

A kanadai CTV berendelte a Motive (Az indíték) 4. évadát.

A Szökés biztosan visszatér, ráadásul az eredeti szereplőkkel, de a 24 10. évada is tervben van, igaz már Jack Bauer karaktere nélkül.

KÉPEK

Nyaralnak a mostanra übergagyivá lett A zöld íjász sorozat jónői Katie Cassidy és Emily Bett Rickards. (mármint sokak szerint azok)

Nyaralnak A zöld íjász sorozat csajai

Egy másikon meg a SHIELD sorozat Jemma Simmonsát alakító Elizabeth Henstridge pózol Katie Cassidyvel.

Elizabeth Henstridge és Katie Cassidy

És ha már csajok, itt van a Trónok harca új ügyeletes jónőjének számító Rosabell Laurenti Sellers a hétköznapokban.

Rosabell Laurenti Sellers

Forog a Man in the High Catle (Az ember a fellegvárban) első évada, amit ugye ez Amazon rendelt be a sikeres pilot után.

Az ember a fellegvárban sorozat forgatása 2 Az ember a fellegvárban sorozat forgatása 3 Az ember a fellegvárban sorozat forgatása

Befutott két kép az új Teletubbies sorozathoz.

uktv-teletubbies-new-series music_teletubbies_1

INTERJÚK

Itt egy nagyon erős interjú Bryan Fullerrel, aki jelen esetben nem elsősorban a Hannibal 3. évadával kapcsolatban nyilatkozik, hanem a tévé nemi erőszakos jeleneteivel, amiből mostanság egyre több van.

Itt pedig George R.R. Martin mondja el, hogy melyik az az 5 könyves karakter, akit szívesen látott volna a sorozatban, de aztán nem lett a dologból semmi. (Ha pedig a Trónok harca legutóbbi epizódjáról olvasnál, akkor ezt a cikket neked írtuk.)

Jonathan Lisco, a Halt and Catch Fire – CTRL nélkül showrunnerje a sorozat visszatéréséről nyilatkozik.

John Oliver meg elmondja a véleményét a FIFA-ról:

NÉZETTSÉG

650 ezer nézővel tért vissza a Halt and Catch Fire 2. évada az AMC-re. Nem értem miért nem találtak rá a nézők a sorozatra.

De ugyanez igaz a Showtime Penny Dreadful-jára is, ami 710 ezer nézőt érdekelt, pedig a most futó sorozatok közül az egyik legjobb, ha nem a legjobb.

Hétfőn az ABC The Whispers című sorozata 5,6 millió nézővel nyitott. Nem rossz, de én ennél erősebbre számítottam.

Az iZombie a The Flash felvezetése nélkül is simán tartja magát 1,5 millió felett, sőt az utolsó előtti epizódot 1,8 millióan nézték.

Az ABC Family Stitchers című sorozat 1,28 millió nézővel nyitott, ez is bőven jobb, mint amire előzetesen számítottam volna.

CASTING

Cynthia Cidre lesz az ABC-s Blood and Oil (eddig csak Oil) showrunnere. Ez azért durva, mert így az “új Dallast” az új Dallas showrunnere fogja készíteni.

Matt Corman és Chris Ord (Covert Affairs) beszálltak a The CW Containment című sorozatába showrunnerként.

A Communitys Joel McHale is feltűnik majd az X-akták sorozatban.

Sandrine Holt (24, The Returned, Hostages) visszatérő szereplő lesz a Fear The Walking Deadben.

Sandrine Holt

Sendhil Ramamurthy (Mohinder) is visszatér a Hősökbe.

A rejtélyből ismert John Noble az Elementary (Sherlock és Watson) negyedik évadéban Sherlock Holmes apját fogja alakítani.

Miranda Otto, Sebastian Koch, Alexander Fehling és Sarah Sokolovic érkezik a Homeland 5. évadába.

ÚJ SOROZAT

Az HBO animációs sorozatot rendelt be Animals címen New Yorkban – emberként – élő állatokról. Mark és Jay Duplass lesznek a készítők.

A Sky1 Lucky Man címen készít sorozatot James Nesbitt főszereplésével. Nesbitt egy nyomozót alakít majd, akinek van egy szerencsekarkötője, amit tényleg szerencsét hoz.

When The Levee Breaks címen a Spike készít sorozatot egy rendőri sztrájkról. A sorozat főhőse az a zsaru aki nem sztrájkol, hanem elkezd nyomozni a sztrájkot kiváltó rasszista rendőrgyilkosság ügyében.

FORGATÁS

A Trónok harca a hatodik évadra is visszatér Spanyolországba, méghozzá Girona és Pe?íscola városában vesznek majd fel jeleneteket.

A The CW DC’s Legends of Tomorrow (A holnap legendái) című sorozatához csak előzetest forgattak, vagyis egyáltalán nem biztos, hogy az előzetesben látott jelenetek a sorozatban is benne lesznek.

Legends of Tomorrow

 

ELŐZETES

A Trónok harca 5. évadának finálé előtti epizódjának előzetese.

A The Whispers (Suttogók) következő részében:

Magyar előzetest kapott az Amazon sorozata, a Harry Bosch – A nyomozó, amely itthon a FOX Magyarországon lesz látható.

Nyáron visszatér a tavalyi év egyik legnagyobb jósága a The Knick (A sebész) 2. évada. Ez is kapott két teasert.

Az ABC Family Stitchers című sorozatán mi nagyjából sírtunk (lesz majd van kritika), ez lesz a folytatásban.

Előzetest kapott az iZombie 1. évadának fináléja is.

A Showtime egy piszok erős közös előzetest készített a sorozatainak. Homeland, Ray Donovan satöbbi…

POSZTER

Alább végiglapozhatjátok a Netflix Sense8 című, a Showtime Ray Donovan című, az USA Network újonc Complications és Mr. Robot címre hallgató, a FOX Scream Queens címet viselő és az ABC Mistresses című sorozatának új posztereit.