csütörtök, január 28, 2021

D23 Expo összefoglaló – Megint nagy terveket sző a Disney

-

- Hirdetés -

A Disney megtartotta idei – D23 elnevezésű – Expóját, amelyen a közeljövő minden tervével megismertették a rajongókat. Szóba került természetesen a Marvel-univerzum is, mutattak részleteket és koncepciós rajzokat az Amerika kapitány: Polgárháborúból és a Doctor Strange mozifilmből is,

Disney

Amerika Kapitány – Polgárháború

A Redditen kering egy-két leírás is a film előzeteséről, amit bár hivatalosnak nem vehetünk, de mégis csak annyira izgalmasnak tűnnek, hogy megosztjuk veletek.

1. verzió

“A felvétel azzal kezdődik, hogy Ross tábornok a regisztrációs törvényről beszél. Közben bevágnak egy jelenetet, ahol egy katonai csapatot letaszítanak egy épületről. Látunk egy havas erdőt. Valakinek beinjekciózzák a karját. Közeli felvételeken Fekete Özvegy, Sólyomszem és Skarlát Boszorkány. Hadigép Wandával harcol. “Vagy regisztrálja magát vagy ez lesz az utolsó ellenállása!”, mondja Ross tábornok. Halljuk Amerika Kapitányt: “Nem fogjuk ezt támogatni!” Aztán felszólal Vasember: “Akkor harcoljunk!” Látunk felrobbanni egy felhőkarcolót. Amerika Kapitány és Vasember harcol egy baseball pályán. Látjuk Buckyt egy helikopterbe kapaszkodva. Fekete Özvegy és Sólyom harcol. Láthatjuk Fekete Párducot Amerika Kapitánnyal küzdeni. Crossbones közelről! Látjuk valakinek a lábait, ahogy éppen sétál (Zémó báró). “Azt hiszed, hogy ez a világ képes túlélni?”, kérdezi Zémó. “Nézzük meg.”, feleli Pókember. Közvetlen közelről látjuk, hogy Zémó báró és Pókember harcol (gyors harcmontázs). Vízió elpusztít egy helikoptert. Sólyomszem épületek között ereszkedik le. Hangya ütögeti Víziót. Látjuk Crossbones és Amerika Kapitány harcát. “Minden amiért harcol szét fog hullani”, mondja Ross tábornok. Láthatjuk Martin Freeman karakterét, miközben autót vezet. Vasember Amerika Kapitányra tüzel. Pókember épületeken át leng. (Ezen a rövid bevágáson úgy tűnik, mintha a ruha valóban piros és kék lenne, nem pedig fekete.) Vasember megüti Amerika Kapitány pajzsát. Bejön az Amerika Kapitány: Polgárháború logó.”

Captain America Civil War

2. verzió

Láthatjuk Sólymot a hűséges Redwing társaságában. Ezután összeáll Amerika Kapitánnyal és a Fekete Özveggyel Crossbones ellen harcolni, aki így szól a Kapitányhoz: “Tudod, hogy emlékezett rád. A kis cimborád, Bucky.” Majd Ross tábornok szavait hallhatjuk: “A világ tartozik önnek egy megfizethetetlen adóssággal”, de nem sokkal ezután hozzáteszi, hogy az emberek félnek a szuperhősöktől és megkérdőjelezik, hogy valóban jótevők lennének-e. Skarlát Boszorkány akciózik. Úgy tűnik, hogy Bucky visszanyerte az emlékezetét. Megpillanthatunk egy temetést. Láthatjuk Víziót, majd Fekete Párducot a teljes szerelésében. Tony Stark mondja Steve-nek: “Néha ki szeretném ütni a tökéletes kis fogaidat. […] Nem vagyunk jobbak a rossz fiúknál.” Vasember és Hadigép egymás mellett állnak páncélban. Sólyomszem és Fekete Özvegy egymás ellen! Az Özvegy kérdezi: “Még mindig barátok vagyunk, nem?”, mire Clint: “Attól függ, hogy milyen keményen ütsz meg.” Az előzetes végén néhány humoros bevágást láthatunk Scott Lang főszereplésével. Így szól Wandához: “Ismerlek téged téged is! Nagy vagy!” Ezután a Kapitányhoz intéz pár szót: Tudom, hogy egy csomó szuperhőst ismersz, úgyhogy köszönöm, hogy rám gondoltál!” (Marvel Magyarország)

Az előzetes hivatalos bemutatója az új James Bond-film a Spectre bemutatójakor lehet, de azt sem lehet kizárni, hogy a Disney kivár a decemberi Star Wars 7 premierig.

A Disney a nagy univerzumépítgetés közben a legkisebbekről sem feledkezett meg, ugyanis számtalan animációs filmet jelentett be vagy éppen mutatott belőle részleteket.

Dory nyomában

A Disney animációs részlegének tervei közt szerepelnek például a Dory nyomában, amely a Né nyomában folytatása lesz és amelyből most érkezett egy fotó is a stúdió Twitter-csatornáján. A Dory nyomában a szenilis Szenilla hirtleen visszanyeri emlékeit és elindul, hogy ez alapján megtalálja a családját.

Dory nyomában

Toy Story 4

De jön a Toy Story 4 is! A korábbi hírekkel ellentétben pedig nem hogy egy alapos rebootot kapunk, de még a harmadik részből kimaradt is visszatér, olyannyira, hogy köré épül majd a történet. Woody és Bo Peep között ugyanis szerelem szövődik majd a 2017. június 16-án bemutatott filmben.

Woody és Bo Peep a Toy Story 4-ben

Verdák 3 és A Hihetetlen Család 2

?A Disney-nél és a Pixarnál csak akkor készítünk folytatásokat, ha egy legalább olyan jó, vagy még jobb történettel tudunk előállni, mint az eredetinél” – mondta John Lasseter, a Disney animációs filmjeinek kreatív producere és gyorsan bejelentett még két folytatást.

A Toy Story 4 és a Dory nyomában mellett a Verdák 3 és a szintén érkező Hihetetlen Család 2 is érkezik, ráadásul mindegyikhez bemutattak egy posztert is.

Új animációs filmek

A Vasember 1-2 rendezője, Jon Favreau adaptálja mozivászonra A Dzsungel könyvét, amihez most egy poszter is érkezett.

Dzsungel könyve

A Walt Disney Animationtől jövőre érkezik egy Moana című rajzfilm, amiben a címszereplő lány egy Dwayne ?The Rock” Johson által megszólaltatott félisten társaságában tutajozik át a nyílt óceánon rengeteg kaland közepette.

Official-Disney-Concept-Art-Moana

Az eddig Dia De Los Muertos munkacímen futó film Coco címmel kerül majd mozikba, ez egy mexikói kisfiúról szól, és egyfajta nagy családi összejövetelként írták le a halottak és az élők között. ?Mi lenne, ha találkozhatnál régóta halott családtagjaiddal?”.

A Disney feldolgozza az égigérő paszuly történetét is Gigantic címen. A film egy Jack nevű fickóról szól majd, aki megmászik egy ilyen csodababot és a felhők fölött megismerkedik az óriások világával.

Gigantic-Disney

Élőszereplős filmek – Johnny Deppel a középpontban

Az élőszereplős filmek közül pedig bemutattak néhány jelmezt az Alice Csodaországban készülő folytatásából (Alice Tükörországban), amiben Mia Wasikowska mellett Johnny Depp, Anne Hathaway és Helena Bonham Carter is visszatér.

through-the-looking-glass-poster-1 through-the-looking-glass-poster-2

Hivatalosan is bejelentették, hogy Orlando Bloom visszatér, na meg hogy Javier Bardem lesz a főgonosz a 2017 júliusában érkező A Karib-tenger kalózai 5-ben.

pirates-dmnt

Star Wars univerzum

Gareth Edwards rendező 2016 decemberében érkező Star Wars: Rogue One-járól pedig elmondták, hogy háborús-film lesz, tényleg a Halálcsillag tervének ellopásáról szól majd, sőt megérkezett az első csoportkép is, amelyen Riz Ahmed, Diego Luna, Felicity Jones, Jiang Wen és Donnie Yen látható de szerepel a filmben Ben Mendelsohn, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen, és Alan Tudyk is.

rogue-one-cast-photo

Hivatalosan is bejelentették, hogy a Jurassic World rendezője Colin Trevorrow rendezheti meg a Star Wars: Episode 9-et. Emellett megmutatták a Star Wars – Az ébredő Erő új, hagyományőrző poszterét.

Star Wars The Force Awakens

- Hirdetés -

Még több hírért látogass el a Filmsor főoldalára! Ha nem akarsz lemaradni a friss cikkekről csatlakozz a Filmsor Facebook-oldalához vagy iratkozz fel RSS-csatornánkra! Híreinket, cikkeinket már a Google Hírek szolgáltatásban is megtalálod, itt is feliratkozhatsz a Filmsorra!

Kapcsolódó bejegyzések

A Disney megindokolta miért rasszisták a meséi

Egészen abszurd indokai vannak a Disneynek.

100 dolog – avagy a tárgyfüggőség komédiája

100 napig a rengeteg dolgukból minden nap csak egyetlen egyet vehetnek vissza. Te meddig bírnád a cuccaid nélkül?

Horror Park filmkritika

A Horror Park szinte mindenben klisés, még a helyszín sem teljesen új keletű, de legalább azon látszik, hogy elpepecseltek vele. Sokkal többet, mint a forgatókönyvvel.

Overlord filmkritika

Az Overlord egy nem túl drága, nem túl intelligens és nem túl eredeti film, amely az egyéb mozival járó aspektusoknak köszönhetően kifejezetten hangulatos és szórakoztató darab.

Friss

Minden előzetes várakozást felülmúlt A Bridgerton család

Elszámolta magát a Netflix, sokkal többen voltak kíváncsiak A Bridgerton családra mint azt várták.

Nicolas Cage már megint egy elképesztő filmben kapott szerepet

Szellemekkel, nindzsákkal és szamurájokkal küzd egy robbanó bőrkabátban.

Elhalasztották a Cannes-i filmfesztivált

Május helyett júliusban rendezik meg.

Magyar előzetest kapott a Raya és az utolsó sárkány

Ahhoz, hogy helyreállítsa a békét, Rayának meg kell találnia az utolsó sárkányt.
A Hírstart ajánlata