kedd, január 26, 2021

DC’s Legends of Tomorrow – Minden amit a The CW új sorozatáról tudni kell

-

Akik már túltették magukat az Arrow (A zöld íjász) fináléján és a The Flash legutóbbi részén (egyrészt csak azok olvassák el a bejegyzést, hiszen telis-tele van SPOILERREL, másrészt meg), azok egy kicsit jobban érthetik, hogyan jön létre az az univerzum, amelyben Captain Cold, A.T.O.M., F.I.R.E.S.T.O.R.M. illetve a későbbiekben Hawkgirl, White Canary, Rip Hunter és még a fene tudja ki egyesül, hogy megmentsék a világot.

Merthogy a The CW The Legends of Tomorrow (A holnap legendái) című sorozatában nem kisebb lesz a tét, mint a világ megmentése, amire Oliver Quennek Starling, még Barry Allennek Central City őrzése mellett nemigen jut ideje. (A gond csak az, hogy még egy ilyen ‘kisebb’ projektet sem nagyon sikerült megvalósítania a készítőknek, hiszen írói szempontból A zöld íjász 3. évada maga volt a rémálom, így szinte képtelenségnek tartom, hogy az idei tévés évadra önmagát még a Supergirl és a Blindspot sorozattal is terhelő Greg Berlanti és csapata (Marc Guggenheim, Andrew Kreisberg, Sarah Schechter) globális szinten előrébb tudna lépni, de persze ez még bőven a jövő zenéje – de az előzetes elég CGI-szagú és olyan, mintha az Asylum megcsinálta volna a maga Bosszúállók – Ultron kora sorozatát.)

https://www.youtube.com/watch?v=4MubNoWQiSc

És ha már a jövőnél tartunk, a The Flash első évadában is szemtanúi lehettünk az időutazásnak, de a DC’s Legends of Tomorrow-ja egyenesen erre épít majd, hiszen a sorozat főgonosza (az animációs Az Igazság Ligája sorozatban már látott) Vandal Savage lesz, aki a jövő technológiáját küldi vissza múltbeli énjének, hogy az világuralomra törhessen. A színészt még nem választották ki a szerepre.

VandalSavageVandal Savage Krisztus előtt 50.000 évvel született, egy cro-magnoni törzs vezéreként, aki egy meteorral érintkezve halhatatlanságra és fejlett intellektusra tett szert. Savage az egész történelmet végig harcolta, vagy hírhedt figurák ? Vörös Erik, Napóleon, Adolf Hitler ? mentoraként, vagy maga személyesített meg hírhedt figurákat, mint Dzsingisz Kán, Feketeszakáll, Vlad Tepes vagy Hasfelmetsző Jack. Savage kedvére formálta a történelmet, egészen az első szuperhősök megjelenéséig – írja róla a fantazmo.

Savage világuralmi terveit megakadályozván az időutazó Rip(ley) Hunter, A zöld íjásszal és a Villámmal karöltve összehozza az Arrow és a The Flash sorozat mellékszereplőit, akik egyesülve, A Holnap Legendái néven fognak össze Vandal Savage ellen, de a legendák közt nem csak hősök, de gonosztevők is vannak, akik jelentős karakterváltozáson mennek át a jövőben, persze elég ha csak az A.R.G.U.S. Öngyilkos Osztagára gondolunk (nem a mozifilmre), amely szövetségben – így vagy úgy, de – szintén gonosztevők cselekednek jót.

RipHunter

 

 

Rip Hunter zseniális feltaláló, lángész, ráadásul a történelem minden korára jellemző harcitechnikát elsajátította időutazásai során.

 

Ripley Huntert egyébként a Broadway színpadán (illetve a Doctor Who-ban, a Broadchurch-ben és a The White Queen-ben) is feltűnő Arthur Darwill alakítja majd, de egy másik Broadway-színész, Ciara Renee is feltűnik majd a sorozatban, mint Kendra Saunders, alias Hawkgirl, vagyis Sólyomlány. (A karakter egyébként a jövőheti The Flash-fináléban fog bemutatkozni.

hawkgirl

 

 

Hawkgirl egyike az első jelmezes női szuperhősöknek. Egy speciális öv segítségével tud repülni, sólyomszeme van (na jó éles a látása) és a fegyvereinek köszönhetően emberfeletti erőt tud kifejteni.

 

Szintén a jövőheti The Flash fináléban mutatkozik majd be Franz Drameh, aki az elmúlt évek legjobb kisköltségvetésű sci-fijében, az Attack the Blockban (Idegen arcok) volt látható, de feltűnt a Holnap határában is. A színész egy Jay Jackson nevű karaktert alakít majd, aki profi sportkarrier helyett (egy sérülés miatt) egy autószerelő műhelyben végzi, de a pletykák szerint ő lehet majd a sorozatban Cyborg, aki szintén nem ismeretlen név a DC univerzumban (ráadásul 2020-ban még mozifilmet is kap), igaz Victor Stone néven, de láttunk karón varjút…

CyborgComicVictor Stone testének legnagyobb része ki lett cserélve fejlesztett mechanikus elemekre (ezért kapta a kiborg nevet), amik emberfeletti sebességet, erőt és állóképességet biztosítanak neki, illetve a repülés képességét. A mechanikusan javított, fémes teste jóval ellenállóbb mint az átlagos emberi test. Cyborg belső komputere képes felvenni a kapcsolatot külső számítógépekkel. Rendelkezik egy elektronikus szemmel is, ami a látást helyettesíti, de emberfeletti szinten. A teste tele van a legkülönbözőbb fegyverekkel és eszközökkel, többek közt egy csáklyával és egy, az ujjával irányított lézerrel. Talán leggyakrabban használt fegyvere mégis a hangágyúja, ami olyan erős hanghullámokat bocsát ki, amelyek képesek eldeformálni a fémet vagy a követ.

A bevezetőben jeleztük, hogy nem árt egy kis háttértudás (Arrow, The Flash legutóbbi részei) ahhoz, hogy tudjuk, hogyan keverednek ide a többiek. A The Flash legutóbbi epizódjában Leonard Snart, vagyis Captain Cold (Wentworth Miller) már ‘majdnem’ a jó oldalra állt, innen pedig egyenes az út ahhoz, hogy Szökés-beli cimboráját Mick Rory-t, azaz Heat Wave-et (Dominic Purcell) (na meg majd gondolom a húgát) is magával húzza. (Azt mondjuk még nem értjük, hogy a sorozatban miért csak F.I.R.E.S.T.O.R.M. fele, a Victor Garber által játszott Dr. Martin Stein kapott szerepet, de majd fogjuk.)

És akkor ott van még az Arrow-fináléban porrá lett Ray Palmer/ATOM (Brandon Routh), amit a “miért nem tudom bekapcsolni a miniatürizáló gombot majd bumm”-ból már sejthettünk, ATOM végre a hangyák útjára lép.

Amit viszont sem a The Flashből, sem az Arrow-ból nem tudunk, az az, hogy hogyan tér vissza Sara Lance, vagyis a Kanári, aki innentől kezdve White Canary (Fehér Kanári) néven osztja majd az igazságot és nem is baj, mert a színésznőt eddig minden projektjében szerettük, sajnáltuk az anyasorozatból való kiírását is (különösen így, hogy Malcolm Merlyn is kijelentette: mindenki pocsék színész a sorozatban), bár Nanda Parbat óta sejthető volt, hogy bármikor visszahozhatják őt is (és innentől kezdve bárkit, most hogy Malcolm Merlyn Ra’s Al Ghul, még akár Tommyt is, hiába mondta azt Marc Guggenheim, hogy az nem opció).

A poént úgy tűnik már az előzetesben lelövik, bár én nagyon nem bántam volna, ha Rip Hunter nyit egy olyan belépővel, hogy visszaugrik feltámasztani Sara-t, de ugye akkor az így is kissé időzavarban lévő másik két The CW-s sorozat addig sztorija bukik (főleg az Arrow-é), így marad Nanda Parbat, meg a Barry Allen által jakuzzinak nevezett forrás.

Kapcsolódó bejegyzések

Arrowverzum: Felicity Smoaknak is szuperhős-szerepet szántak

Emily Bett Rickards karaktere kosztümös szuperhősként is felbukkant volna, de aztán elvetették ezt az ötletet.

Két főszereplőnek is búcsút intünk a LEGENDS OF TOMORROW 5. évadában

Két igencsak szórakoztató karaktert írnak ki a sorozat alkotói.

Megvan az idei DC-crossover főgonosza

Ezúttal nem űrlények ellen vonulnak.

Eladó A holnap legendái Lego-figurák

A lenti képen látható Lego-kompatibilis figurák eladóak. A figurák nagyjából 4 centiméteresek, mindegyik talpazaton van és össze vannak rakva. ...

Friss

Halálom napja filmkritika

A Fűrész-filmek rendezője ezúttal áldozati szertartást tart.

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

A Hírstart ajánlata