Hír és közéleti magazin

Díjat nyert a Szerelempatak

Sós Ágnes Szerelempatak című legújabb dokumentumfilmjét duplán díjazta tegnap este a 25. trieszti filmfesztivál.

Sós Ágnes Szerelempatak című legújabb dokumentumfilmjét duplán díjazta tegnap este a 25. trieszti filmfesztivál. Az HBO és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült Szerelempatak a rangos észak-olaszországi fesztiválon a legjobb dokumentumfilm díja mellett, melyről a közönség döntött, az Espansioni Egylet díját is megkapta. Sós Ágnes személyesen vette át a díjakat a záróceremónián.

Szerelempatak

Sós Ágnes Szerelempatak című rendezése, egy sajátos hangvételű dokumentumfilm a szerelemről és a vágyakozásról, amely a romániai vidéken egy magyar ajkú falucskában készült, és szereplői felett már jócskán elszállt az idő. A mélyen érzelmes, helyenként sokkoló és szabadszájú alkotás a 80 év feletti, javíthatatlan romantikus Feri szerelmi kalandjait követi nyomon a falubéli asszonyokkal, akik legintimebb gondolataikat és álmaikat fedik fel a kamerának. A Szerelempatak mulatságos, meglepő és szívmelengető; azt mutatja be, hogy egy letűnt kor szerelmi játékai és románcai miként virágzanak még ma is egy távoli vidéki faluban.

A Szerelempatak-ot első ízben a dokumentumfilmek Cannes-jaként számon tartott Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (IDFA) mutatta be a nemzetközi közönségnek tavaly novemberben, ahol beválogatták az ?egészestés dokumentumfilmek? kategória legjobb 16 alkotása közé.

A  film az HBO Magyarország és a Magyar Nemzeti Filmalap tavaly októberben kezdődött hosszútávú együttműködése keretében jött létre, melynek célja egészestés kreatív dokumentumfilmek közös létrehozása.

A Szerelempatak című film az HBO-n 2014 februárjában lesz látható.