Discovery: Breaking Bad az Állítólag… mai adásában, YO!

Az Állítólag… ma este 21 órától a Breaking Bad (Totál szívás) című sorozat mítoszait vizsgálja. A műsorban feltűnik majd a BB alkotója, Vince Gilligan, és a sorozatban Jesse Pinkmant játszó Aaron Paul is.

br bad

br bad 2

A mítoszirtók a Breaking Bad első évadának két emlékezetes jelenetét tesztelik le. Egyrészt kipróbálják, képes-e a folysav (hidrogén-fluorid) maradéktalanul feloldani az emberi testet és szétmarni egy fürdőkádat. Emellett a durranóhiganyt [higany(II)-fulminát] is próba alá vetik, tényleg van-e olyan robbanékony, hogy egy maréknyit földhöz csapva ablakokat törjön ki és embereket sebesítsen meg.

A filmes trükkök két szakértője, Adam Savage és Jamie Hyneman már tíz éve sorozatban rántja le a leplet az alaptalan városi legendákról a Discovery Channel Állítólag? című műsorában, és bizonyítja be tudományos eszközökkel a sejtett vagy tudni vélt összefüggéseket. A sorozatban kivizsgált mítoszokat kvízjátékos formában is megismerhetjük: már több mint száz kivizsgált városi legendát tartalmaz a műsor microsite-ja, melyen egy-egy állítás valóságtartalmát tippelhetjük meg, majd elolvashatjuk, hogyan birkóztak meg a mítoszirtók az adott legendával, és mire jutottak.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés

Most a címlapon

Liv Tyler szilveszterkor kapta kézhez pozitív koronavírus-tesztjét

Liv Tyler is elkapta a koronavírust, a tapasztalatait egy Instagram-bejegyzésben osztotta meg.

Én nyerem meg a játékot, mondta VV Renátó, majd kiesett a ValóVilág 10-ből

Történelmi vereséget szenvedett VV Renátó a ValóVilág 10. évadában.

Ethan Hawke Magyarországon forgathat Marvel-sorozatot

Ethan Hawke is benne lesz a Disney+ készülő sorozatában, a Moon Knight-ban, vagyis a Holdlovagban.

Hirdetés

Hírstart