A Disney megmutatta milyen sorozatokkal fogja meghódítani az európai streamingpiacot a Disney+ és a Star

Bár a pontos dátum még továbbra sem ismert, iparági pletykák szerint akár a (a Netflix 2016-os lokalizációs korlátait eltörölve, sovány magyar tartalommal) már márciusban, de vélhetően még 2021 első felében honosítva elindul Magyarországon is a Disney+ névre hallgató streaming-szolgáltatás. Erről egyelőre nincs pontos információ, de Nyugat-Európában már igencsak nagy előkészületek zajlanak, amelyek során több izgalmas sorozat érkezésére is fény derült.

A Disney azonban nem csak a családbarát Disney+ szolgáltatással kíván betörni az európai piacokra, hanem a Star nevű streaming-szolgáltatással is, amely elsősorban a felnőtt nézőket célozza majd meg tartalmaival.

A Disney ma a Deadline-on leplezte le, hogy milyen tartalmakkal kívánja bővíteni az eddig 58 szolgáltatási területből álló portfólióját, vagyis mivel kívánnak majd betörni az európai piacra. Ennek érdekében több érdekes projektet is bemutattak, köztük a Stranger Things családbarát verziójával és néhány megtörtént események alapján készült sorozattal.

A Disney a tavaly decemberi befektetői napján bejelentette, hogy a Disney+ 2024-ig 50 nemzetközi projektet fog bemutatni a felületén. A Disney+ terjeszkedése éppen időszerű, hiszen a jelentések szerint a már meglévő régiókban rohamosan nő az előfizetőik száma és már több mint 95 millió háztartásban érhető el a szolgáltatás. Ezt elsősorban a Star Wars és a Marvel tartalmaknak köszönhetik, de egy becslés szerint, ha ilyen ütemben nő az érdeklődés a szolgáltató iránt, akkor 2026-ra világszinten be is előzhetik a Netflixet.

9 új Star Wars-sorozat és egy film érkezik a Disney Plusra

Ehhez persze terjeszkedésre és még több tartalomra van szükség, de úgy tűnik, hogy egyikben sem lesz hiány. Diego Londono, a Disney EMEA médiahálózatainak és tartalmának vezetője, valamint Liam Keelan, a régió eredeti tartalmáért felelős alelnöke már a francia, olasz, német és holland régióra fókuszál, de a Deadline értesülései szerint az Egyesült Királyságbeli megállapodás szintén közel van a bejelentéshez, mivel a Disney az elkövetkező három évben 16 milliárd dollárt szán tartalomra.

Az európai megállapodások elsősorban drámák, vígjátékok és dokumentumfilmek sokaságát sorakoztatja fel, ezen belül a Disney+ projektek családbarát közönséget céloznak meg, míg a Star műsorok a felnőttek számára szólnak.

A mozi-korszak vége: 10 Marvel-sorozat jön a Disney Plusra – itt vannak a részletek

A Star globálisan február 23-án mutatja be a műsortárát a nagyközönségnek, tulajdonképpen a Disney+ részeként, mégis önállóan. Most lehetőségünk van bepillantani a szolgáltatás indítási stratégiájába, hogy az eredeti Disney és Pixar tartalmak, vagy a Disneyhez köthető tévécsatornák (mint az ABC, a National Geographic, az FX vagy a FOX) kirakatműsorai (például a Lost vagy éppen a 24, esetleg a közelgő American Horror Story spin-off) mellett milyen sorozatokkal tervezik bevezetni a szolgáltatást.

A Star a korábbinál sokkal nagyobb rugalmasságot ad a Disneynek a megrendelhető műsorok tekintetében, hiszen nem csupán a családbarát programokra kell támaszkodniuk, de azt a Disneynél is elismerik, hogy zsúfolt piacra lépnek, hiszen a Netflix, az Amazon és az Apple mind magas minőséget képviselő sorozatokra vadásznak. A Netflix, az Amazon és nemrégiben az HBO Max is nagyon aktívvá vált a koprodukciós térben, a nemzetközi műsorszolgáltatókkal együttműködve olyan műsorokat mutattak be, mint a Fleabag (Amazon / BBC) vagy a A kib…tt világvége (Netflix / Channel 4).

Marvel univerzum Disney Plus Star
Fotó: Disney+

A hitelesség a Star kulcsszava, és a most bejelentett első 10 projekt mind regionális és régiónként anyanyelven készülő történetek, amelyek gyakran valós eseményekhez köthetők.

Franciaország

Parrallels (Disney+)

Franciaországba érkezik a Parrallels (Párhuzamok) címet viselő fantasy-sorozat, amelyet a Marianne sorozat alkotója Quoc Dang Tran és Anastasia Heinzl készít. A Parallels négy tizenéves követ nyomon, akiknek az élete felbolydul, amikor egy titokzatos esemény párhuzamos dimenziókba löki őket. Úgy tűnik ez lehet a Disney családbarát válasza a Stranger Thingsre.

Oussekine (Star)

Oussekine címen egy megtörtént eseményeken alpuló négy részes minisorozat is érkezik, amely az 1986. december 5-i szörnyűséges eseményeket tárja fel, amelyek egy fiatal diák, Malik Oussekine halálához vezettek.  Ez a sorozat a Star-ra érkezik majd.

Weekend Family (Disney+)

Weekend Family (Hétvégi család) címen egy nyolc részből álló vígjátéksorozat is érkezik, amely története egy minden hétvégén találkozó mostohacsaládot mutat be., akik egészen addig jó elvannak, amíg apa meg nem ismer egy új partnert, amit követően a hétvégék egészen más fordulatot vesznek fel.

Soprano: Sing or Die (Star)

Soprano: Sing or Die dokumentumfilm készül a francia rapperről, énekesről és dalszerzőről, Sopranóról. A hatrészes sorozat a 2022-es stadion turnéra való felkészülését követi, valamint bemutatja, hogyan jutott el a marseille-i mélyszegénységből a mai sikerekig.

Olaszország

The Good Mothers (Star)

A The Good Mothers (A jó anyák) sorozat három nő története, amely azt mutatja be, hogy a kalabriai Ndrangheta maffiában hogyan dolgoztak össze egy újonnan kinevezett ügyésszel, Alessandra Cerretivel, hogy lebuktassák a bűnözői birodalmat. A The Good Motherst Alex Perry azonos című könyve alapján a BAFTA-díjas Bagdad Central és Az utolsó királyságot jegyző Stephen Butchard írja.

The Ignorant Angels (Star)

A The Ignorant Angels (Az ismeretlen angyalok) egy nyolc részből álló romantikus dráma, amelyet a 2001-es olasz sikerfilm, a Le Fate Ignoranti ihletett. Ferzan Ozpetek török-olasz rendező sorozata egy Antonia nevű nőt követ nyomon, aki rájön, hogy a férjének homoszexuális kapcsolatai voltak mielőtt egy autóbalesetben elhunyt. A hír hallatán összetörik, de később váratlan és megindító barátságot létesít férje egykori szeretőjével, Michele-lel és több más férfivel is.

Boris (Star)

A Fox Networks Group Boris című show a showban sorozatának új évadára is vevő a Disney. Az eredeti műsor egy alacsony költségvetésű orvosi drámasorozat kulisszák mögötti világát követte. A Star új hat részes sorozatában a szerencsétlen stáb újra összeáll és bemutatót készít egy globális streamingplatform számára. A Boris korábban három évadot és egy filmet élt meg.

Németország

Sam – A Saxon (Star)

A Deutschland 83 sorozatos is készítő Jörg Winger nyolc részes sorozata valós történet alapján készül és  Samuel Meffire-t, Kelet-Németország első fekete rendőrét mutatja be. A sorozat bemutatja, ahogy Meffire médiaszenzációvá és a modern társadalom szimbólumává válik az 1990-es újraegyesítés utáni időszakban, majd néhány évvel később már ő maga is rács mögé került.

Sultan City (Star)

A fekete komédia és a thriller határán mozgó Sultan City középpontjában egy német-török ​​család tekintélyes matriarchája áll, aki véletlenül az alvilág élére kerül, és rájön, hogy nem csak neki, de lányainak is van tehetsége az alvilág irányátáshoz.

Hollandia

Feyenord Rotterdam (Star)

A 8 részes sorozat a holland Feyenoord futballklub kulisszái mögé vezeti majd be a nézőt. A Lusus Media által gyártott sorozat a Feyenoord csapatának történelme mellett a csapat büszke szurkolóit is bemutatja. Ez az első alkalom, hogy egy tévésorozat megörökíti egy holland futballklub belső működését.

Hirdetés
Sáfrány Norbert
Sáfrány Norberthttps://filmsor.net
A Filmsor vezető hírszerkesztője.

Kapcsolódó

Most népszerű

Videó: Valaki kitalálta, hogy Johnny Deppre kellene cserélni Amber Heard-öt az Aquamanben

Johnny Depp és Amber Heard válási kálváriája szinte biztos, hogy még évekig eltart, az viszont egyértelműnek tűnik, hogy egymás életének tönkretételében mindketten ugyanúgy ludasak...

Natalie Portman felpakolt némi izmot a Thor: Szerelem és mennydörgés kedvéért

Azt már jó ideje tudjuk, hogy Natalie Portman nem csak mint Jane tér vissza a Marvel-univerzumba, hanem egy ponton a női Thorként fog megjelenni...

Christian Bale Edgar Allen Poe-val nyomoz egy sorozatgyilkos után és mindezt a Netflixen

Christian Bale és Scott Cooper író / rendező eddig két gyümölcsöző együttműködést folytatott: A harag tüze és az Ellenségek című filmekkel. Most ismét összeállnak...