A Lost és a 24 sorozatokkal érkezik Magyarországra a Disney Plus Star-ja

A Disney tegnap elindította a Star-t, amely az SVOD szolgáltatás 2019 novemberi bevezetése óta az első nagyobb bővítés a Disney+-ra.

Az egész Európában, Ausztráliában, Új-Zélandon és Kanadában kapható új műsortár különálló márkanévként indul a Disney+ -on belül.

A Star több ezer órányi filmet, sorozatot és más műsorok katalógusát tartalmazza a Disney General Entertainment Content-től, beleértve a Disney Television Studios-t (ABC Signature és a 20. Television), az FX Productions, a 20th Century Studios, a Searchlight Pictures és egyéb stúdiókat.

A műsortárban olyan kultikus kedvencek is felbukkannak, mint a Lost vagy a 24, de a Star olyan filmeket is kínál, mint a Jó reggelt, Vietnam! és a Die Hard.

A Star emellett egy maroknyi “márkás” eredeti műsorral is indul, mint például a Big Sky (eredetileg az Egyesült Államokban az ABC-n látható) és a Love Victor (Hulu).

A Disney nemrég bejelentette,  hogy az első év végéig több mint 35 új sorozat kerül bemutatásra a Star-on, és hogy helyi, regionális produkciókat is gyártanak azokon a területeken, ahol a Star elérhető. (Erről a bejelentésről itt olvashatsz bővebben.)

A mostani frissítés keretein belül új szülői felügyeleti opciókat vezettek be a családbarát platform számára, amelyen belül a Star kínálja majd a “felnőttesebb” tartalmakat. Ezek magukban foglalják azt a lehetőséget, hogy korlátokat szabjunk a tartalomhoz való hozzáféréshez, az egyes profilokhoz a tartalomminősítések alapján, és hogy PIN-kódot adjunk egyes profilok lezárásához vagy az érettséget kívánó tartalomhoz való hozzáféréshez.

A Starral a Disney már nem csak a családbarát tartalomban gondolkodhat, amivel rengeteg potenciális előfizetőt kizárt volna a lehetséges felhasználói közül, de idősebb tinédzserek és felnőttek számára is biztosított alternatívát. Erre a lépésre azért is szükség volt, mert a FOX és annak leánystúdiója felvásárlásával több ezer felnőtteknek szóló tartalom is érkezett, amivel illett kezdeniük valamit.

A Disney megerősítette, hogy a Disney+ – beleértve a Star-t – az év folyamán folytatja globális terjeszkedését az új piacokon Kelet-Európával, Hongkonggal, Japánnal és Dél-Koreával, vagyis hamarosan Magyarországon is elérhető a Star-t is magába foglaló Disney Plus szolgáltatás.

Latin-Amerikában a Star általános szórakoztató kínálata külön streaming szolgáltatásként, a Star+ néven indul.