Sorozatos hírek A Disney+ sorozatot készíthet Vasököl és Luke Cage közös kalandjairól

A Disney+ sorozatot készíthet Vasököl és Luke Cage közös kalandjairól

A Netflix tulajdonképpen várat épített az olyan korábbi Marvel-tartalmaira, mint a Daredevil, a Jessica Jones, a Luke Cage, a Megtorló vagy éppen a Vasököl sorozat (illetve közös gyermekük, a Defenders), amivel alapvetően alapozta meg a mostani renoméját.

A Disney aztán észbe kapott és gyorsan szerződést bontott a Netflix-szel, majd beindította a saját streaming-szolgáltatását, a Disney+-t, ami még azoknál a bizonyos alapoknál jár, de a szakértők szerint 2026-ra akár meg is előzheti a Netflixet.

Úgy hírlik, hogy a mikiegeres stúdió marveles tervei között egy közös Luke Cage-Vasököl sorozat is szerepel, hiszen mindkét széria elég kurtán-furcsán ért véget a Netflix és a Disney közti együttműködés megszakadása miatt, pedig már akkor is szó volt róla, hogy közös sorozatot kap a két karakter. Végül a Luke Cage 2. évadában kaptak egy minimális közös történetszálat.

A képregényekben Luke Cage és a Vasököl ikonikus öribarik. Már 1977-ben megvolt a saját képregényük, a Power Man and Iron Fist. Ez a sorozat hozta tulajdonképpen létre a fekete fickó / fehér fickó haversztorikat jóval azelőtt, hogy Hollywood olyan filmeket csinált volna, mint az 1982-es 48 óra vagy valamivel később a Halálos fegyver franchise.

A Marvelnek hamarosan épp bemutatásra kerül egy hasonló projektje, hiszen márciusban érkezik a hasonló felállásban és stílusban utazó A Sólyom és A tél katonája, ez jó alap lehet arra, hogy kísérletezzenek a szereplők közti dinamikán.

Luke Cage es Vasokol

Mike Colter korábban többször is elmondta, hogy a Marvel Filmes Univerzum része szeretne maradni, azonban a Vasökölt alakító Finn Jones-nak nincsenek ez irányú tervei, így még az is lehet, hogy új színész keltheti életre a karaktert.

Ha Finn Jonest nem sikerül meggyőzni, akkor a Shang Chi és a tíz gyűrű legendája mozifilm kiváló terep lehet az új Vasököl bemutatkozásának is.