Filmek, sorozatok, kultúra

Dolgoznak a The Walking Dead 11. évadán

Ha megszűnnek a kijárási korlátozások az USA-ban, nagyjából 2-3 hétre rá adásba kerülhet a The Walking Dead 10. évadának utolsó része is.

Greg Nicotero, a The Walking Dead egyik showrunnere és egyben maszkmestere végre megszólalt a The Walking Dead 10. évadának elhalasztott befejezésével kapcsolatban.

Nicotero azt mondja, hogy bár továbbra sem sikerült befejezni a sorozat 10. évadának befejező részét, de már gőzerővel dolgoznak a 11. évadon.

Mint néhány héttel ezelőtt beszámoltunk róla, a koronavírus-járvány miatt nem tudták befejezni a The Walking Dead 10. évadának digitális utómunkálatait, ezzel kapcsolatban Nicotero azt mondta, hogy továbbra sem tudja megmondani mikor kerülhet adásba az epizód, mert még rengeteg apró finomítást kell végrehajtaniuk ahhoz, hogy kész munkát adjanak ki az epizódból. Ezzel kapcsolatban kihangsúlyozta, hogy nem csak arról van szó, hogy a jeleneteknek meglegyen a folytonossága, vagy hogy rendben legyen a hangkeverés, hanem arról is, hogy az epizódoknak egy minőség-ellenőrzésen kell átesnie, amely során egy kisebb stáb minden felvételt átnyálaz az utolsó miniméterig, hogy véletlenül se maradjon bent a jelenetben egy Starbucksos pohár vagy valami hasonló, nem oda illő dolog. Ezek az apró, de annál fontosabb finomítások nagyjából két-három hetet vesznek igénybe előreláthatólag.

Nicotero azt is kiemelte, hogy az utolsó epizódban rengeteg VFX-et (vizuális effektust) használtak, de ő már az ő részével készen van, mindent átvizsgált és feljavított. “Csak arra várunk, hogy összekeverjünk minden összetevőt, de ez otthonról dolgozva korántsem egyszerű. Nem tudom mikor tudunk végre összeülni, de ahogy lehetőség nyílik rá, onnantól másfél, maximum két hét és készen vagyunk az epizóddal”.

Más szóval még maga Nicotero sem tudja, mikor kerülhet adásba az epizód, de azt mondja alig várja, hogy az emberek lássák, ugyanis nagyon büszke erre az epizódra, szerinte a The Walking Dead rajongói kiválóan fognak szórakozni, miközben a kedvenceikért aggódnak.

Nicotero azért jó híreket is hozott. Azt mondja az írószoba tagjai, ha az otthonukból is, de folyamatosan dolgoznak a The Walking Dead 11. évadán. “Majdnem az összes forgatókönyv, legalábbis nagyon sok forgatókönyv készen van és csak arra várnak, hogy elkezdjünk forgatni belőlük. A televíziózás nagyon trükkös, mert sok időt kell adni az írószobának, de ha ők megvannak, akkor szinte azonnal el tudjuk kezdeni a termelést”.

Az biztos, hogy a sorozat történetében először fordul elő, hogy két évad között a The Walking Dead íróinak rengeteg ideje van következetes, jól átgondolt történetszálakat írni a főszereplőknek, ez alapján pedig bizakodhatunk, hogy a The Walking Dead 11. évadának izgalmai még a 10. évad eseményein is túltesznek.

Facebook
<