Hír és közéleti magazin

Még rengeteg válasszal adós a Drága örökösök

A Drága örökösök 3. évadának végén a tetőfokára hágtak az izgalmak. A 4. évad első negyedén túl azonban a lelkesedés alább hagyott. Persze érthető a rajongók csalódottsága.

Az időjárási viszontagságokat leszámítva sokáig logikus és jól felépített Drága örökösök a 4. évadára egy logikai bukfencektől és rögtönzött jelenetektől hemzsegő kevés izgalmat tartalmazó történet lett, amely már a saját alapvetését is számtalanszor felrúgta.

A sorozat negyedik évadában számtalanszor használták a vörös hering effektust, vagyis azt a jelenséget, amikor az alkotók szándékosan rossz nyomra terelik a nézők figyelmét, hogy aztán egy nagy csavarral megmutassák az igazságot. Csak hát úgy tűnik, hogy sok esetben maguk sem tudják, hogy hogyan kellene feloldani ezeket a történetszálakat.

Összeszedtünk néhány kérdést, amire mostanáig nem kaptunk választ a sorozattól. Mivel már lassan a történet végéhez érünk, félő, hogy többet ezek közül nem is fognak megválaszolni.

Draga orokosok 4 evad premier elozetes

Honnan van a varázsliszt és miért őrizték meg 20 évig?

Ez csak egy mellékszál a történetben, de nem igazán találjuk rá a logikus választ. Adott több tíz kiló kokain, amit az Ökörapáti Panzióban őrizgettek két évtizeden keresztül. A kokain átlagára jelenleg 200 dollár/gramm körül mozog, vagyis nem kis vagyon felett ült a sokszor pénzszűkében lévő Attila. Miért nem adott túl rajta soha?

Miért van egyáltalán Panzió Ökörapátiban?

Az alig 100 fős falunak saját Panziója van, pedig Ökörapáti még a térképen sem szerepel. Egy panzió a turizmusból él, márpedig Ökörapátinak nem hogy turista-, de átmenő forgalma is alig van. Az pedig végképp logikátlan, hogy egy ekkora szálláshely még egy szállodaigazgatót is eltartson…

Miért ment el olyan hirtelen Goran?

Nem teljesen világos, hogy Goran miért fedte fel magát, hiszen Jenőként továbbra is megfigyelhette volna a falu lakóit. Akkor meg mi szükség volt arra, hogy felfedje magát? És miért ment el ezt követően olyan hirtelen?

Ha Dorothy látta az autót miért nem mentek utána?

Mondhatnák, hogy azért, mert lába kélt a szobornak és ő csak amiatt jött. De Dorothy látta, hogy milyen autóval viszik el a szobrot és eddig úgy tűnt elég kiterjedt kapcsolatrendszere van Jenőnek. Létezik, hogy meg sem próbálták lenyomozni az autó tulajdonosát és csak fogták magukat és hazamentek? Pontosabban azt tudjuk, hogy létezik, csak hát mi ebben a logika?

Drága örökösök sorozat RTL Klub

Ki Szappanos Kálmán eltitkolt fia?

A Drága örökösök legutóbbi részeiben kiderült, hogy Szappanos Kálmánnak van még egy fia. A beküldött minták alapján Subicz, Józsi, Attila, Szláven vagy Vilmos lehet Szappanos Kálmán eltitkolt fia. Bármelyikük is az, rengeteg kérdést kellene ezzel kapcsolatban megválaszolnia a sorozat készítőinek.

Ki Szappanos Kálmán eltitkolt fiának az anyja?

Bármelyikük is Kálmán fia, izgalmas kérdés, hogy ki lehet az anya? Azt tudjuk, hogy Kálmán bensőséges kapcsolatot ápolt Jolikával, de nem tűnik valószínűnek, hogy Jolika lenne a fiú anyja. Akkor mégis kicsoda?

Kicsoda Dorothy?

Azt eddig sem értettük, hogy Goran/Jenő miért küldte előre Dorothyt, hogy a nő feltérképezze a falut, hiszen Goran az építőmunkás Jenőnek kiadva magát már jól ismerte Ökörapátit. Persze nem csak az a kérdés, hogy miért kellett Dorothy Ökörapátiba küldeni, hanem az is, hogy kicsoda pontosan a nő. Goran szeretője lenne? Vagy inkább Goran lánya?

Miért csináltak egy együgyű pletykafészket Diából?

A Drága örökösök egyik legnagyobb karakter-lebutítása egyértelműen Diáé. Az egykori boltos, majd fodrászlányból egy mindenkinek mindent kikotyogó pletykafészket csináltak, akinek semmilyen más funkciója sincs, csak hogy eláruljon néhány féltett titkot. Mi szükség volt erre?

Drága örökösök Dia

Miért nem ment a szülei keresésére Szappanos Tibi?

Szappanos Tibinek az első perctől kezdve szent meggyőződése, hogy apja életben van. Majd később annak a gondolatnak is megszállottja lett, hogy az anyja is él, erre elég meggyőző bizonyítékai vannak. Mennyire logikus, hogy valaki megtudja, hogy a majd 20 éve elhunyt édesanyja életben van, mégsem ő maga indul a megkeresésére?

Az meg megint egy érdekes kérdés, hogy miért a Marosinak jelentő Szlávent küldik ki Szerbiába, ahogy az is, hogy a hosszú évek óta éppen az ottaniak elől rejtőzködő és saját elmondása szerint is körözött Szláven odamegy…

Ha a Krumpli and more-t 2018-ban alapították, akkor

hogy a fenébe lehet, hogy a Drága örökösök legelső részében úgy tűnt, hogy Gitta és Kálmán ekkor találkoznak először?

A Krumpli and more hamarabb meg lett alapítva, mint Gitta és Kálmán jelenleg ismert első találkozása, ami 2018 decembere… Az rendben van, hogy Gitta intézi a sültkrumplizó ügyeit, de a Nándival kötött szerződésen annak is rajta kellett volna lennie, hogy kinek a nevében jár el… hogy lehet, hogy a kémelhárító Nándi nem nézett utána kinek az üzletét bérli?

Draga orokosok Szappanos Kalman Oklevel

Kata?

Katát elég sokan szeretik, mégsem keresi szinte senki, mióta a lány lemondott az örökségről. Sem az apja, sem az anyja, sem Kristóf vagy éppen Tomika, de még Jolika néni sem. Mégsem ez a legérdekesebb vele kapcsolatban. Hogyan eshetett el az örökségtől, ha valójában meg sem halt az, akitől örökölt volna?

  • és akkor mi lett azzal, hogy Kristóf elment a Rendőrségre és bejelentette a lánya eltűnését?
  • miért nem foglalkozik senki azzal, hogy egyik Szappanos-szülőnek sincs meg a halotti anyakönyvi kivonata?
  • ki engedte ki a lovakat?