Hír és közéleti magazin

Durva sorozattermésünk lesz 2014-ben

Sorozatterv címke alatt szinte minden nap szállítunk új infót a 2014-es és 2015-ös tévés ötletekről, de kábé most pukkadtunk ki. Mármint úgy, hogy ezeknek külön posztot szenteljünk. Szóval most jöjjön egy kis dara az elmúlt héten felröppent sorozatpletykákból.

Sorozatterv címke alatt szinte minden nap szállítunk új infót a 2014-es és 2015-ös tévés ötletekről, de kábé most pukkadtunk ki. Mármint úgy, hogy ezeknek külön posztot szenteljünk. Szóval most jöjjön egy kis dara az elmúlt héten felröppent sorozatpletykákból.

shannara-banner

  • Az ABC a Scandal egyik írójától Sea of Fire címen pilotot kért be a holland Vuurzee (Tűzvész) című sorozat alapján. A Vuurzee három olyan barátnőről szól, akiknek kiderül a súlyos titkuk – mármint, hogy pornóztak. Egy másik Scandal írótól pedig Getting Away with Murder címen, ebben néhány jogot hallgató egyetemista keveredik bele egy gyilkossági ügybe.
  •  A közösségi háló filmsikere után, most a Twitter alapításáról is szórakoztatóipati produkciót készítenének, a hírek szerint a Lionsgate állt neki, hogy adaptálja a Hatching Twitter: A True Story Of Money, Power, Friendship, And Betrayal című könyvet.
  • A CBS The Dovekeepers címen állt neki sorozatot fejleszteni, a történet pedig olyan zsidó nőkről szól, akik a júdeai sivatagban Maszadában vívnak hősies harcot a rómaiakkal. A sorozat Alice Hoffman magyarul is megjelent Galambok őrzői című könyvén alapul. A sorozat producerei Mark Burnett és Roma Downey lesznek, akik a The Bible (A biblia) című sorozatot is megalkották. A criptet Walon Green jegyzi, a hírek szerint a sorozatból leghamarabb 2015-ben láthatunk valamit.
  • Baz Luhrmann és Shawn Ryan a hip-hop születéséről forgatna tévésorozatot. A tervezett sorozatra a Netfix, az Amazon és az FX is vevő lenne. Mindhárom kézben jó helyen lenne a dolog.
  • Peter Berg rendezésében Miamiban élő veterán sportolókról szóló sorozat is jöhet. Ennek Rob Corddry és Dwayne Johnson lenne a főszereplője. A sorozat az HBO-ra jöhet Ballers címen.
  • Matthew Perry a Furcsa pár (The Odd Couple) című filmet adaptálná sorozattá. A színdarabból adaptált kultikus vígjátékban Walter Matthau és Jack Lemmon alakított két elvált férfit, akik egy fedél alatt élnek.
  • Az is biztossá vált, hogy sorozat lesz a Tyrantból. A Tyrant című sorozat középpontjában egy a közel-keleten élő amerikai család áll majd, akik egy forradalom közepébe csöppennek. A sorozatot eredetileg Ang Lee dirigálhatta volna, végül David Yates kezébe kerül a gyeplő. Jordana Spiro is biztosan benne lesz.
  • Az MTV (mármint az egykoron zenecsatornának nevezhető) Shannara címen fantasy-sorozatot adaptál Terry Brooks képregénysorozata alapján. A pilotot a hírek szerint a Vasembert rendező Jon Favreau dirigálhatja le, a producerek pedig Al Gough és Miles Millar lehetnek. A Shannara története egy varázsló-családról szól, akik tudásukkal tulajdonképpen az egész világ jövőjét a kezükben tartják.
  • Még egy korábban csak tervként említett sorozat helye biztos a jövőben, ez pedig a Rosemary gyermeke (Rosemary’s Baby) sorozat. Ennek a scriptjét Scott Abbott és James Wong írja, a rendező pedig Agnieszka Holland lesz a hírek szerint, a történet pedig Párizsban fog játszódni majd.