Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Durvább változata is van A nimfomániásnak

A februári Berlinalén vetítik először Lars von Trier A nimfomániás című kétrészes filmjéből az első epizód rendezői változatát.

A februári Berlinalén vetítik először Lars von Trier A nimfomániás című kétrészes filmjéből az első epizód rendezői változatát.

nimfo_poster_03

A 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál szervezői pénteken jelentették be, hogy a tavaszi cannes-i filmmustra helyett Berlinben tartják meg a produkció első részéből készült rendezői változat premierjét. A filmet versenyen kívül vetítik a rangos nemzetközi filmfesztiválon.

“Lars von Trier először 1984-ben volt a Berlinale vendége, most ezzel a filmmel tér vissza. A nimfomániásban megteremtett esztétika erőteljes és radikális” – jelentette ki Dieter Kosslick, a Berlinale igazgatója.

A kétrészes film eredetileg öt és fél óra hosszú, de a mozis változatot a rendező egy órával rövidebbre vágta. A két rész külön kerül a filmszínházakba, a magyar nézők először január 9-én a Toldi moziban zajló Lars von Trier fesztiválon találkozhatnak A nimfomániás 1. részével, a rövidebb változattal.

A berlini közönség az első rész hosszabb verzióját tekintheti meg, amely a közlemény szerint sokkal több pikáns részletet is tartalmaz.

A film főhőse egy magát nimfomániásnak valló nő, Joe (Charlotte Gainsbourg), aki beszámol bizarr szexuális kalandjairól. A további szerepekben Stellan Skarsgard, Shia LaBeouf, Christian Slater, Jamie Bell, Uma Thurman, Willem Dafoe, Jean-Marc Barr és Udo Kier is látható.

A Berlinale a napokban közölt részleteket versenyprogramjáról. Az Arany Medve-díjért a 91 éves Alain Resnais Aimer, boire et chanter című filmje is versenyez, de meghívást kapott Yann Demange ’71 című alkotása, Claudia Llosától az Aloft, Dominik Graf munkája, a Die geliebten Schwestern, valamint Jannisz Ekomidesz ciprusi rendező Sztratosz című filmje.

A szervezők már korábban közölték, hogy a 64. Berlinale Wes Anderson német-brit koprodukcióban forgatott The Grand Budapest Hotel című filmjével nyílik meg, és versenyen kívül mutatják be George Clooney Műkincsvadászok című történelmi krimijét is.

A február 6. és 16. között zajló fesztivál egy díját már odaítélték: Ken Loach brit rendező életművéért vehet át Arany Medvét.

<