Égig érő történet: Hugh Jackman a Trónok harca alkotóival készít sorozatot a Netflixnek

Hugh Jackman, David Benioff és DB Weiss közös sorozaton dolgoznak. Az Égig érő történet (The Overstory) című széria a Netflixre érkezik majd.

A trió Richard Powers irodalmi Pulitzer-díjas könyvét, az eredetileg 2018-ban megjelent  Égig érő történet című regényt dolgozza fel, amely szenvedélyesen mutatja be a környezetvédő aktivisták elszántáságát.

Az Égig érő történet több különböző emberi sorson keresztül mutatja be, hogy az ember mennyire nem az a csúcsfaj, mint aminek képzeli magát: A légierő rakodásvezetőjének gépét lelövik a vietnámi háborúban. A katona életét az menti meg, hogy egy fafojtó fügefára zuhan. Egy festőművész százévnyi fotóportrét örököl, mindegyik kép ugyanarról a pusztulásra ítélt gesztenyefáról készült. Egy keményen bulizó egyetemista lány hozzáér a villanyvezetékhez, bele is hal az áramütésbe, hogy azután légi és fénylények lökjék vissza az életbe. Egy hallássérült tudós felfedezi, hogy a fák kommunikálnak egymással. Ők négyen és további öt idegen egy végső, erőszakos együttlétre jönnek össze, hogy megmentsék az amerikai földrész utolsó, néhány hektárnyi érintetlen erdejét.

Az Égig érő történet koncentrikus gyűrűkben bontja ki az egymásba fonódó mítoszokat a polgárháború előtti New Yorktól a csendes-óceáni partvidék 20. század végi fakitermelési válságáig és azon is túl. Meggyőző erővel ábrázolja, hogy az emberi mellett létezik egy másik világ – hatalmas, lassú, minden részével egymásba kapcsolódó, leleményes -, de az számunkra szinte láthatatlan. Ez a világ a fák világa, amelyekből egyre kevesebb van a világon és amelyek nélkül az egész emberiség sorsa megpecsételődhet.

Az Égig érő történet azoknak szól, akiket elkeserít, hogy az ember önző módon pusztítja a természetet, s akik bíznak abban, hogy ez a folyamat még megállítható.

A sorozat forgatókönyvét a 12 majom sorozat szkriptjén is dolgozó Richard Robbins készíti el, aki a Syfy időutazós sorozatában is bizonyította, hogy több mint alkalmas egy többrétegű, összetett cselekmény szórakoztató és gondolatébresztő módon való adaptálására.

A Trónok harca alkotói egyébként további két sorozaton dolgoznak a Netflixnek. Az egyik, A háromtest probléma, amely a közeljövő legnagyszabásúbb sci-fi sorozata lehet (az Alapítvány mellett), a másik pedig a Sandra Oh főszereplésével készülő The Chair, amelyen Amanda Peet is dolgozik.

Szólj hozzá