csütörtök, január 28, 2021

Egy baszott nagy paradoxon eddig a 12 majom sorozat

-

De tényleg. Én legalábbis egyelőre nem nagyon tudom hova helyezni a térképen. És azt már most leszögezem, hogy vonatkoztassunk el a filmtől…

12 majom sorozat

Az alapsztori persze nagyjából ugyanaz. A 30 évvel távolabbi jövőben járunk, amikor is a Föld népességének több 90 százaléka kihalt egy gyilkos vírus következtében, ezért visszaküldenek az időben egy James Cole (Aaron Stanford) nevű – egyébként a járványra immunis – fickót, hogy megakadályozza a járvány kitörését. Cole-nak egy Dr. Cassandra Railly (Amanda Schull) nevű nő segítségével kell megtalálnia a járvány kirobbantóját, de a jövőben elég hiányos információk állnak rendelkezésre arról, hogy hogyan is robbant ki a járvány. Talán ezért is fordulhatott elő, hogy Cole-t előbbre küldték vissza, mint kellett volna, így Cassandrával párban nyomozniuk kell, hogy össze rakják a kirakóst, amelynek persze kulcsmozzanata a 12 Majom Hadseregének feltérképezése – ez utóbbiból egy cliffhangeren kívül tulajdonképpen semmit nem kaptunk.

syfy-debuts-first-12-monkeys-tv-remake-trailer

Érdekes volt közvetlenül a Helix után nézni a pilotot, ugyanis mindkét sorozatban két idővonalon, ráadásul 30 év különbséggel fut a történet, ráadásul ugye mind a Helixben, mind a 12 Monkeys-ban egy járvány kitörését kell megakadályozni, a különbség csak annyi, hogy még előbbiben tudjuk, hogy ez nem sikerült és ez megváltoztathatatlan, addig utóbbiban adott erre az esély az időutazás lehetőségével.

Csakhogy az időutazós szál nélkül rettenetesen középszerű lenne a sorozat, sőt még így is az, hiszen sem Aaron Stanford, sem Amanda Schull nem elég erős színész ahhoz, hogy elvigyen a hátán egy sorozatot, legalábbis a pilotban semmi maradandót nem mutattak, igaz ez főleg a sablonosra megírt karaktereikből ered.

A látvány is elmarad az előzetes elvárásoktól, a posztapokaliptikumból sem sokat kapunk, talán az időgép az ami alaposabb tervezést igényelt, de abban sincs semmi olyan amit eddig ne láttunk volna, az pedig egyenesen irritált, amikor a szánkba akarták rágni, hogy milyen következményekkel jár egy időutazás, vagy az időutazás okozta paradoxonok. Egyelőre nem az én sorozatom a 12 majom, persze ez a jövőben változhat. 10/4

Kapcsolódó bejegyzések

Ezeket a sorozatokat nézd, ha érdekelnek a vírusok

A koronavírusnak köszönhetően egyre keresettebb címek a vírusokkal és járványokkal foglalkozó fikciók. De mi az amit tényleg érdemes megnézni?

Félresikerült apáca-show – Az apáca filmkritika

Ezúttal nem lesznek álmatlan éjszakáink az ördögi nővértől.

Félresikerült démonidézés – Slender Man: Az ismeretlen rém filmkritika

Ennél ezerszer ijesztőbb slendermanes videókat nézhetünk a neten, ráadásul ingyen.

Friss

Technikai problémák miatt állt le az HBO GO

Ha nem megy az HBO Go, a hiba nem a te készülékedben van, hanem a szolgáltatónál vannak fennakadások.

Válik Az Esernyő akadémia sztárja

Elliot Page (korábbi nevén Ellen Page), Az Esernyő Akadémia sztárja, tavaly decemberben jelentette be, hogy transznemű.

Ha Shonda Rhimes visz elég könyvet a nyaralásra, el sem készül A Bridgerton család sorozat

Julia Quinn, A Bridgerton család alapjául szolgáló Bridgerton-regénysorozat írója elég vicces sztorit osztott meg a napokban.

39 évesen meghalt Jeanette Maus

Jeanette Mausnál 2020 áprilisában diagnosztizáltak vastagbélrákot.

A Hírstart ajánlata