Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Egy dokumentumfilmnek köszönhetően szabadultak ki az ukrán túszok

Egy Joaquin Phoenix által narrált dokumentumfilm népszerűsítése elég volt ahhoz, hogy kiszabaduljanak az ukrán buszos-túszdráma túszai.

Mintha csak a Black Mirror első évadának első epizódja zajlott volna le Ukrajnában. Abban egy túszejtő bizarr dolgokra kényszeríti a brit elnököt és nagyon hasonló volt a helyzet most Ukrajnában.

Egy Makszim Plohojként (Rossz Makszim) bemutatkozóvalójában Makszim Krivos nevű oroszországi születésű ukrán állampolgár ejtett túszul egy utasokkal teli buszt.

Ezen a videón például azt látni, ahogy a túszejtő nagy táskákkal felszáll a buszra.

A férfi a táskájában fegyvereket cipelt, a gépfegyverét használta is, de senki nem sérült meg.

A férfi 13 túszt ejtett foglyul és a túsztárgyalás egy pontján érdekes követelést intézett az ukrán elnökhöz. Telefonon keresztül azt követelte Ukrajna elnökétől, Volodimir Zelenszkijtől, hogy nyilvánosan is ajánlja mindenki figyelmébe a 2005-ös Earthlings című dokumentumfilmet.

“Mindenki nézze meg a 2005-ös Earthlings (Földlakók) című filmet” – jelentette be röviden Zelenszkij egy azóta már törölt Facebook-videóban, majd ezt követően a túszejtő szabadon engedte a túszokat.

A Földlakók egy 2005-ben bemutaott dokumentumfilm, amelyben Joaquin Phoenix volt a narrátor.

A Shaun Monson által készített dokumentumfilm azt mutatja be igencsak felkavaró módon, hogy az emberiség hogyan bánik az állatokkal. Alább meg is tekinthetitek a Földlakók című dokumentumfilmet:

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<