Filmek, sorozatok, kultúra

Egy emberként gyászolja a sztárvilág Chadwick Bosemant

Gyászba borult Hollywood, feldolgozhatatlan a 43 éves színész halála.

Elhunyt a Fekete Párduc, Chadwick Boseman, aki négyéves küzdelmét vesztette el a vastagbélrákkal szemben.

Stan Lee és Chadwick Boseman

Színésztársai, sportolók, zenészek és Hollywood sztárjai, rajongók és politikusok is lerótták tiszteletüket az elhunyt színész előtt a közösségi médián. Viola Davis, aki A James Brown sztoriban és egy bemutatás előtt álló August Wilson-adaptációban is együtt szerepelt vele, a színész “tehetségét, szellemiségét, szívét és hiteles játékát” emelte ki mikroblogos üzenetében.

A színész-rendező Jordan Peele (Tűnj el!) nagy csapásnak nevezte Boseman halálát.

Az utolsó két Bosszúállók-filmen és a 21 híd című rendőrfilmen is Bosemannel dolgozó Russo-fivérek szerint a színész egy egész generációt inspirált, aki előtt leginkább azzal lehet tisztelegni, hogy az emberek végre elkezdik szeretni egymást.

Az Amerika kapitányt játszó Chris Evans valódi, eredeti tehetségként emlékezett rá. “Elkötelezett, folyton kíváncsi művész volt” – írta.

Joe Biden, az amerikai demokraták elnökjelöltje Twitterében arról szólt, hogy “Boseman generációkat inspirált, megmutatta nekik, hogy bárkivé válhatnak, akár szuperhőssé is”.

T’Challa szerepét először az Amerika kapitány: Polgárháború című Marvel-képregényfilmben játszotta el 2016-ban, két évvel ezelőtt pedig világszerte nagy sikert aratott a Fekete Párduccal, amelynek főszerepét alakította. A filmben elhangzó köszöntés, a Wakanda Forever szállóigévé vált. Boseman a premieren így nyilatkozott:

Nem hiszem, hogy a világ kész lett volna egy Fekete Párducra ez előtt a film előtt. Társadalmilag és politikailag sem volt erre felkészülve.

A filmbeli karaktere utoljára a Bosszúállók: Végjáték című filmben jelent meg Tony Stark temetésén. Robert Downey Jr., a Tony Starkot alakító színész azt írja, Chadwick nem csak a filmben, de a való életben is egy hős volt.

 

Facebook
<