Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Egy stábtag kitálalt: Ezért cserélik le a Mintaapák főszereplőit

Mint korábban megírtuk, három férfi főszereplő is érdekes, botrányos körülmények között távozik a TV2 Mintaapák sorozatából.

A Mintaapák sorozatból kiszállt színészek, így Fenyő Iván, Szabó Kimmel Tamás és Klem Viktor sok konfliktust generáltak a forgatáson, de a stábtagok eltűrték ezt, mert a műsor sikeres volt – ezt állítja legalábbis az Origo informátora.

A portál azt írja, hogy a produkciónál nem márciusban, a járvány miatti leálláskor kezdődtek a belső feszültségek, hanem korábban, de egy sikeres műsornál többen inkább tűrtek, nem akartak konfliktust.

Egy neve elhallgatását kérő stábtag, aki szinte minden forgatási napon ott volt, az Origónak elmondta, hogy szerinte Klem Viktor volt, aki tüzelte a többieket, Szabó Kimmel Tamást és Fenyő Ivánt – neki személyesen Klemmel volt a legtöbb problémája.

Úgy véli, Klem Viktor „karakterben maradt”, olyan lett a stílusa, mint a figurának, akit alakított.

Ők azt kapták folyamatosan a nézőktől, hogy profik, nagyon jók, így azt hitték, azt csinálhatnak, amit akarnak, senki nem tehet velük semmit

– árulta el a lapnak a stábtag.

Az Origo azt is megjegyzi, hogy Szabó Kimmel Tamással nem csak emberi problémák voltak, de állítólag a korábbinál kétszer akkora fizetést szeretett volna. Szabó Kimmel Tamás egyébként éppen a napokban jelezte, hogy ha a TV2 nem áll le az ő besározásával, akkor jogi útra tereli az ügyet.

Mintaapák: Sajtóközleményben hazudik a TV2 a sorozat főszereplője szerint

Több hangos veszekedés volt már télen is, de a produkció munkatársa szerint mindenki csendben próbált maradni, minden sminkes, kellékes, fodrász, stylist tette a dolgát, nem panaszkodtak a vezetőségnek, ennek ellenére egy alkalommal volt egyeztetés a három férfi főszereplő, a TV2 és a sorozatot gyártó IKO Műsorgyártó Kft. között. Ehhez képest Fenyő Iván például a távozását követően éppen arról beszélt, hogy ő végig tisztességes volt.

Mintaapák – Fenyő Iván a távozásáról: én végig lelkiismeretes és korrekt voltam

A meg nem nevezett kolléga szerint a sorozatban szintén fontos szerepet betöltő Stohl András és Mészáros Béla kifejezetten korrekt volt mindig a stábbal, ők ezért is maradhattak a “megújuló” sorozatban.

A TV2 a család televíziója, elsődleges számunka nézőink elégedettsége. A Mintaapák produkciónk kapcsán is próbáltunk a lehetőségeinkhez képest mindent megtenni azért, hogy a legtovább egyben tartsuk a színészcsapatot. Nyitottak voltunk a kompromisszumra, ami a távozó színészekről sajnos nem volt elmondható. Azonban eljött az a pont, amikor Klem Viktorral és Szabó Kimmel Tamással a hozzáállásuk miatt nem folytathattuk tovább a közös munkát. Talán a színészek azt gondolhatják, revansot vettek a csatornán, ám valójában több százezer nézőt hagytak cserben

– reagált a TV2 az újabb sajtóhírekre.

Korábban írtuk:

A Mintaapák a 97. részével lekerült a képernyőről, a koronavírus-járvány miatt. A színészek szerződése április 30-ig szólt, amelyet a TV2 korábbi közleménye szerint legalábbis ők nem hosszabbítottak meg Fenyő Ivánnal. Az ő szerepét veszi át egyébként Kamarás Iván.

A TV2 közben hangos közleményben jelentette be Gát György, a Linda és a Família Kft. alkotójának leigazolását, majd a showrunner másfél hét után távozott – ennek oka nem derült ki.

Aztán Szabó Kimmel Tamás, majd Kovács Patrícia is bejelentette, hogy kiszáll a sorozatból, majd a TV2 már fentebb említett közleménye Klem Viktor távozásáról is beszámolt.

Ebben írta azt a TV2, hogy mind Klem Viktor, mind Szabó Kimmel Tamás színészekkel emberi és magatartásbeli problémák miatt nem dolgozik tovább a csatorna.

A sorozatból tehát tulajdonképpen a négy legfontosabb szereplő távozott, egyedül a TV2-höz több szálon, például A piramis című vetélkedővel és a Bödörék sorozattal kötődő Stohl András és a Mészáros Béla által alakított Kovács Miklós nem cserélődött le a 2. évadra.

Kovács Patrícia távozását egyébként azóta sem kommentálták, az Origo név nélkül megszólaló informátora sem tért ki rá.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Forrás Origo
<