Hír és közéleti magazin

El Cid – A nagy pénzrablás Denverével jön a spanyol Trónok harca

A 11 ezer statisztával forgatott spanyol Trónok harca felvételeit még a koronavírus-járvány kitörése előtt sikerült befejezni, még idén ősszel érkezhet Jaime Lorente főszereplésével.

Az Amazon Prime Video rengeteg pénzt ölt az El Cid címet viselő történelmi sorozatba, mert a hírek szerint a sorozatot 200 fős stábbal és 11 ezer fizetett statisztával forgatták le, még a díszlet négyezer négyzetmétert foglalt el.

A spanyol lapok szerint még épp időben sikerült befejezni az első évad forgatását, Soriában, Burgosban és Aragóniában, mert pár napra rá eldurvult a helyzet a koronavírusjárvány miatt Spanyolországban.

A világszerte nagy sikert aratott, a Netflixen nézettségi rekordokat döntögető A nagy pénzrablásban Denvert alakító Jaime Lorente alakítja majd a sorozat címszereplőjét, El Cid Campeador-t, valódi nevén Rodrigo Díaz de Vivar-t, aki valós személy volt.

jaime-lorente-el-cid-forgatas

El Cid 1043 körül született, 1099-ben halhatott meg. A mórok elleni felszabadító háború, a reconquista hadvezére, a spanyol mondák és dalok hőse, akinek alakját a költészet is híressé tette.

El Cid a csapataival a keresztények seregében harcolt a mórok ellen, ami miatt nemzeti hős lett, de később az is előfordult, hogy a mórok soraiban a keresztény királyok ellen sorakozott fel, aszerint ahogyan az érdeke kívánta.

jaime-lorente-el-cid-sorozat

A 12 részes minisorozatot José Velasco készítette el, akinek íróként ez az első munkája, de producerként korábban több mint 40 spanyol produkcióban vett részt.  A sorozat másik főszereplője José Luis García-Pérez lesz, aki Ferdinánd királyt alakítja majd.

Nem ez az első élőszereplős adaptációja a sokáig száműzetésben élő El Cid-nek, 1961-ben Anthony Mann rendező El Cid néven történelmi filmeposzt készített róla, amelynek címszerepét Charlton Heston, női főszerepét Sophia Loren alakította.

A Jaime Lorente főszereplésével készült El Cid sorozat még idén ősszel megérkezhet az Amazon Prime Video műsortárába.