Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Elárverezik Katharine Hepburn szerelmes leveleit

A színésznő és Howard Hughesnak szerelmi története nagy port kavart annak idején Hollywoodban.

Elárverezik Katharine Hepburn Oscar-díjas amerikai színésznő Howard Hughesnak írott szerelmes leveleit egy júliusi Los Angeles-i aukción.

A levelek többsége először fordul meg aukción. A július 23-i árverésen arra a gyémánt eljegyzési gyűrűre is lehet majd licitálni, amit a legendás rendező, Hughes adott a filmsztárnak 1938-ban. A gyűrű értékét 20-30 ezer dollárra (6-9 millió forintra) becsülte a Profiles in History aukciósház.

Az árverésen egyebek mellett Hepburn több mint 50 kézzel írott levele és más írásos feljegyzései szerepelnek a tételek között. Hughes és Hepburn romantikus kapcsolata másfél évig tartott. Nem házasodtak össze, de szerelmi történetük nagy port kavart annak idején Hollywoodban, és a 2004-ben bemutatott Aviátor című filmben is megörökítették.

A szerelmi levelezés értékét előzetesen 15 ezer dollárra (4,7 millió forintra) becsülte az auciósház. Hepburn nem a saját nevét írta a levelei alá, hanem olyan álneveket vagy játékos állatneveket használt, mint a “Country Mouse” vagy “Mrs. H. R. Country”.

A levelekben Hughest “a legkiválóbb főnökömnek” nevezi, de egy alkalommal azt is írta róla, hogy olyan “ragyogó elme, mint Einstein” és olyan “elegáns, mint egy gazella”. A levelek és az eljegyzési gyűrű a Hughes-gyűjteményből származik, amely a rendező könyvelője, Vernon C. Olson hagyatékában maradt fenn.

<