hétfő, január 25, 2021

Elhunyt a Mad Max-filmek sztárja, Hugh Keays-Byrne

-

A Deadline értesülései szerint, Hugh Keays-Byrne kedd reggel hunyt el, a hírt jóbarátja, a rendező Brian Trenchard-Smith osztotta meg.

“Sajnálattal tudatom, hogy szeretett Hugh-nk ma távozott közülünk. Hatalmas szíve volt, amiben mindenkinek jutott hely. Hiányozni fogsz.”

A színész egyik legismertebb és legsikeresebb filmje, kétségtelenül a Mad Max filmsorozat volt. Először az 1979-es első részben láthattuk a motoros démon, Toecutter szerepében, majd 2015-ben visszatért még egy alkotás kedvéért a mozivászonra, méghozzá a Mad Max – A harag útjába, hogy újra a főgonosz, ezúttal a magát hallhatatlan istennek tartó, Immorten Joe bőrébe bújjon.

“Elképesztő, hogy ennyire jól eltudtál játszani egy gonosz hadurat, miközben a lelked mélyéig egy hihetetlenül kedves ember voltál.” – emlékezett meg róla Charlize Theron, aki Furiosát alakította A harag útjában.

Hugh Keays-Byrne színészi pályafutása során olyan művekben játszott, mint a Moby Dick, az Utazás a Föld középpontja felé, vagy a Csillagközi szökevények.

Kapcsolódó bejegyzések

Meghalt Sas József

Hosszú betegeskedés után elhunyt Sas József, Jászai Mari-díjas humorista.

Elhunyt Mona Malm svéd színésznő

Elhunyt 85 éves korában Mona Malm svéd színésznő.

Elhunyt John le Carré, a kémregények mestere

A panamai szabó; a Suszter, szabó, baka, kém; A kém, aki bejött a hidegről és Az éjszakai szolgálat szerzője 89 éves volt.

Elhunyt Pécsi Ildikó

A színésznő 81 éves volt.

Friss

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

Keira Knightley nem vetkőzik többé, ha a filmjét férfi rendezi

Keira Knightley bejelentette, hogy többé nem vetkőzik azokban a filmjeiben, amelyeket férfi rendez.

A Hírstart ajánlata