Elkaszálták a Vundersőn és Zuperszexit

Jövő héten kerül adásba az utolsó Vundersőn és Zuperszexi, miután az RTL Klubnál úgy döntöttek, leveszik a képernyőről Sebestyén Balázs és Vadon Jani showműsorát. Igaz ők most azt mondják eleve kilenc adásra terveztek. Mert az olyan szép szám.

Már az első adásban sejtettük, hogy ezzel a műsorral valami nem oké. Fotó: Sajtóklub
Már az első adásban sejtettük, hogy ezzel a műsorral valami nem oké. Fotó: Sajtóklub

“A média reakciója megdöbbentő volt, indulatos gyűlölet jött elő az emberekből, az újságírókból (oké, ezt már hallottuk egyszer – a szerk.). Pedig valójában nem történt semmi szörnyű, csak egy televíziós műsort csináltunk, nem öltünk embert” ? mondta az Origónak a Vundersőn és Zuperszexi kreatív producere, Rubin Kristóf, ezzel gyakorlatilag elismételve Sebestyén Balázs a hvg.hu-nak adott interjújában foglaltakat az alákérdezős interjúban. (Kedvenc kérdésünk:Nemcsak a kritikákban osztották a műsort, a kommentek, a Facebook-hozzászólások is negatívak voltak jórészt. Nem lehet, hogy a minden műsorával nagyon nézett Sebestyén Balázst akarta a nép látni, amint porba hullik?) És igen bzmg tényleg ezt kérdezte!

Pákó ha kellett a kútba is beugrott. Fotó: Sajtóklub
Pákó ha kellett a kútba is beugrott. Fotó: Sajtóklub

A producer szerint tehát az is közrejátszhatott a show lejtmenetében ? amely során a második adásra már 230 ezer nézőt vesztett a műsor ?, hogy a nép látni akarta az egyébként túl sikeres – élő rádióműsorban burkoltan buzizó – Balázs bukását, és amúgy is, “néha mindenkinek kijár egy bukta”. Rubin szerint nagy szükség van itthon késő esti szórakoztató műsorra, de kiderült, hogy ebben az országban nincs elég téma, és nincs elég érdekes ember: bulvárshow-t lehet csinálni, a hét témáival, de klasszikus, erős late night show-t szerintem nem nagyon. Az átlagembert a politika, a közélet nem érdekli, inkább lazább szórakozásra vágyik, nem akar a kút mélyére nézni” – igaz azt elfelejti hozzátenni, hogy a bulvárban is csak olyan érdekes embereket találtak, mint a rendszeresen visszatérő “Ugorj a kútba” Fekete Pákó, az X-Faktor zsűritagjai, Bálint Antónia, VV Éva és néhány egyéb az RTL Klub holdudvarába tartozó lénynél nem nagyon láttak messzebb – csak egy Frei Tamás és egy Sarka Kata erejéig – utóbbiról szintén nem tudjuk mi keresnivalója volt a műsorban?

A kreatív producer szavaiból ítélve ma Magyarországon ők számítanak érdekes embernek. Fotó: Sajtóklub
A kreatív producer szavaiból ítélve ma Magyarországon ők számítanak érdekes embernek. Fotó: Sajtóklub

A műsor már a kezdetektől fogva hányattatott sorsú volt. Az már a sajtótájékoztatón levetített pilot adásból kiderült, hogy korántsem áll biztos lábakon a műsor szerkezete, ennek ellenére Kolosi Péter programigazgató egyenesen csodát várt az új formátumtól. Az első, még élő adást órási negatív kritikai visszhang fogadta, majd a tovább csökkenő nézettség hatására már csak felvételről adták le a későbbi részeket. November elején az addig konferansziéként jelen lévő Boros Lajos is elhagyta a süllyedő hajót, megalázóként titulálva a rá osztott szerepet, igaz később visszakozott. Az ő helyét legutoljára két nagyobb kaliberű mell, vagyis Voksán Virág váltotta fel, de ez sem állította meg a nézettség zuhanását – pedig senki nem állíthatja hogy mi nem reménykedtünk a műsor jóságosságában előzetesen.

Boros Lajost egy kisebb kitérővel egy pár mell váltotta. Fotó: Sajtóklub
Boros Lajost egy kisebb kitérővel egy pár mell váltotta. Fotó: Sajtóklub

A showműsor folytatására emelkedő nézőszám esetén ugyan lát némi esélyt Rubin Kristóf, de egyelőre úgy tűnik, december 8-án utoljára kerül adásba a Vundersőn és Zuperszexi. Az Origo Obersovszkys interjújából számunkra egyébként az derült ki, amit korábban is tudtunk, vagyis hogy ha egy magyar műsor nem sikeres, azért nem a producerek vagy a műsorvezetők a hibásak, hanem a nézők és a kritikusok.

Hozzászólás