Ellopták JAMES BOND fegyvereit

A tolvajok elvitték Roger Moore, a Halálvágtában és az Élni és halni hagyniban viselt fegyvereit, valamint ellopták Pierce Brosnan, a Halj meg máskor című James Bond-filmben használt pisztolyait is egy magángyűjteményből.

A részben pótolhatatlan filmtörténeti ereklyék összértékét a rendőrség 100 ezer fontra, vagyis átszámítva körülbelül 40 millió forintra becsüli.

Az Enfield negyedből, egy magángyűjteményből eltűnt fegyverek között szerepel egy Walter PPK, amelyet utolsó 007-es filmjében, az 1985-ös Halálvágtában használt Roger Moore, továbbá egy Smith & Wesson 44 Magnum revolver, amelyet első James Bond-filmjében, az Élni és halni hagyniban (1973) viselt a színész. A betörők zsákmányoltak továbbá három olyan pisztolyt, amely a Pierece Brosnan főszereplésével forgatott, Halj meg máskor (2002) című epizódban szerepelt.

Az ellopott fegyverek nagyon feltűnőek, kifejezetten az egyes James Bond-epizódok számára készültek, és nagy valószínűséggel felismerik őket a filmrajongók vagy bárki, akinek megvételre felajánlják – mondta a londoni rendőrség szóvivője. A rendőrség szerint a fegyverek némelyike pótolhatatlan, például a Magnum az egyetlen olyan a világon, amelyet teljes egészében krómoztak.

A rendőrség a lakosság segítségét kérte a betörők kézre kerítéséhez. A bűnözőket egyébként, akik szemtanúk szerint hárman voltak és kelet-európai akcentussal beszéltek, a szomszédok megzavarták, de azoknak sikerült elmenekülniük egy ezüstszínű autóval.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés

Most a címlapon

Liv Tyler szilveszterkor kapta kézhez pozitív koronavírus-tesztjét

Liv Tyler is elkapta a koronavírust, a tapasztalatait egy Instagram-bejegyzésben osztotta meg.

Én nyerem meg a játékot, mondta VV Renátó, majd kiesett a ValóVilág 10-ből

Történelmi vereséget szenvedett VV Renátó a ValóVilág 10. évadában.

Hirdetés

Hírstart