Előzetest kapott a Shadow and Bone – Árnyék és csont, a Netflix új fantasy-sorozata

Az Árnyék és csont 8 részből álló első évada április 23-án kerül fel a Netflix kínálatába és végre megérkezett hozzá az első előzetes is, amely alapján jó eséllyel tényleg egy nagyszabású fantasy születésének lehetünk majd szemtanúi.

A Shadow and Bone – Árnyék és csont Leigh Bardugo Grisa-trilógiáján alapszik, amelynek főhőse egy Alina Starkova nevű lány.

A sorozat alkotója Eric Heisserer (Érkezés, Madarak a dobozban), a főbb szerepekben Jessie Mei Li (Alina Starkov), Ben Barnes (Kirigan tábornok), Freddy Carter (Kaz Brekker), Amita Suman (Inej Ghafa), Kit Young (Jesper Fahey) és Archie Renaux (Malyen Oretsev) lesz látható.

Shadow and Bone – Árnyék és csont

Alina ​Starkova sosem várt túl sokat az élettől. A határháborúk során elveszítette a szüleit. Árvaként csupán egyvalakire számíthatott. Egy másik kis földönfutóra, Malra, a legjobb barátjára. Ám mostanra már rá sem számíthatott. Mindkettőjüket besorozták hazájuk, Ravka anyácska hadseregébe. A két fiatalnak életveszélyes küldetésre kell indulnia az Árnyzónába.

Ezen az iszonyatos helyen a földöntúli sötétség az úr, ahol valósággal hemzsegnek az emberevő szörnyetegek. Amikor támadás éri a katonai konvojukat, mindannyiuk élete veszélybe kerül. Ám Alina ekkor olyan titokzatos erőnek adja tanújelét, amiről mindaddig még ő sem tudott. A csodálatos megmenekülés kiszakítja a hétköznapok világából… Meg sem áll a fővárosig, az uralkodó udvaráig, ahol az árva lány is a Grisa testvériség tagja lesz. Vezetőjük, a titokzatos Kom úr úgy véli, Alina az, akire oly régóta vár Ravka sokat szenvedett népe. A legfőbb varázsló szerint az Alinában rejtőző erő képes lesz elpusztítani az Árnyzónát. A cári udvar fényűző forgatagában sokan Kom úr új kegyeltjének tartják a lányt, aki csak nehezen tud beilleszkedni Mal nélkül.

Miközben hazája egyre nagyobb veszélybe kerül, feltárul előtte egy hajmeresztő összeesküvés. Dönteni kell. Szembeszáll a birodalom leghatalmasabb nagyuraival? Egyedül a múltja mentheti meg… hogy Alina megmenthesse a jövőt.