Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Előzetest kapott A szép új világ-sorozat

Majdnem napra pontosan öt évvel ezelőtt írtunk arról, hogy Steven Spielberg cége sorozatot készítene Aldous Huxley Brave New World című történetéből.

Azóta már szinte el is feledkeztünk a projektről, ami közben el is készült, sőt már előzetest is tudunk mutatni a Demi Moore, Alden Ehrenreich, Harry Lloyd, Jessica Brown Findlay, Kylie Bunbury, Hannah John-Kamen, Sen Mitsuji, Joseph Morgan és Nina Sosanya főszereplésével készült szériából.

A 26. századi Londonban játszódó történet világában a szaporítás, a genetika és a hipnózis hatalmas fejlődést mondhat magáénak, teljesen megváltoztatva az emberi társadalmat, amit kasztokra osztanak fel, rang szerint csökkenő sorrendben: Alfa, Béta, Gamma, Delta, illetve Epszilon. Ezen kasztok mindegyike rendelkezik egy színnel is: az alfák szürke, a béták bordó, a gammák zöld, a delták khaki, az epszilonok fekete színű ruhát viselnek. A leírt társadalom felfogható utópiának is, nagyon ironikus formában: az emberiség gondtalan, egészséges és technológiailag fejlett. Nincsenek többé háborúk és szegénység, mindenki folyamatosan boldog. Azonban azzal, hogy mindezeket elüldözték az emberek életéből, egyben számos dolgot elveszítettek: a családot, a kulturális sokszínűséget, a művészeteket, irodalmat, tudományt, vallást és filozófiát. Ez a társadalom hedonisztikus: a korlátlan szexualitásból és drogokból nyert örömre koncentrál.

A regény alapján készült sorozat a Peacock nevű streaming-szolgáltatásba érkezik majd.

<