Hír és közéleti magazin

Elspoilerezték az egész Star Wars – Az ébredő Erőt?

Spoiler Man, az állítólagos Lucasfilm-dolgozó november 30. óta szivárogtat infókat  a Redditen  arról, hogyan folytatta  J.J. Abrams gyerekkorunk kedvenc űrmeséjét, és a posztjaiból lassan már a Star Wars 7 teljes sztoriját össze lehet rakni – írja az Index.

star-wars-the-force-awakens-teaser-trailer-stormtroopers

A rossz nyelvek szerint az egész kamu: a Lucasfilm megtartotta a régi jó szokását, és hamis infókkal szédítik a túlságosan kíváncsi rajongókat (ahogy például 30 éve a Jedi visszatér korai címe is Revenge of the Jedi volt).

Az Index Star Wars-ügyi szakosztálya most lelkiismeretesen összebogarászott minden apró információt Spoiler Man kiszivárogtatáscunamijából.

A rejtélyes Spoiler Man szerint a 30 évvel a Jedi visszatér eseményei után játszódó Star Wars 7 lesz J. J. Abrams mesterműve, aminek a forgatókönyve ugyan túlságosan is a Skywalker-család köré épült fel, de még így is sokkal jobb lett a két új Star Trek-filmnél! Sőt, ez a rész még A Birodalom visszavágnál is komorabb!

Az új részben lényegében két ellentétes karakter életútját és egymás elleni harcát követhetjük végig: hogyan lesz John Boyega karaktere Jedi-üldöző rohamosztagosából jófiú, Adam Driver pedig ígéretes X-Wing pilótájából pedig Sith-tanítvány. Spoiler Man szerint J.J. Abrams és Lawrence Kasdan direkt úgy írták meg a forgatókönyvet, hogy a néző végig azt higgye: az idegen Sith nagyúrhoz átpártoló pilóta Han és Leia fia, de ez a valóságban nem így van.

star-wars-the-force-awakens-teaser-trailer-sith-lightsaber-red-sword-new

Azzal együtt, hogy erősen ajánljuk végigolvasni az Index újságírójának nem rövid posztját a témában, az alábbi érdekességekre hívnánk fel a figyelmet a cikkből:

– Lawrence Kasdan, akinek A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér forgatókönyvét köszönhetjük, három nagy fénykardpárbajt írt hetedik részbe: az első kettő csak azt demonstrálja, mennyire tapasztalatlanok az ifjú Erő-használók, a harmadik viszont atomdurva lesz, és még évek múlva is emlegetni fogjuk,

– Az eddig is óriási Star Wars-rajongó hírében álló J.J. Abrams rengeteg olyan konkrét utalást (díszlet, jelmez, szereplő, stb.) és apró kikacsintást pakolt a filmbe, amitől elélveznek majd a régi trilógia fanatikus rajongói.

– Az egész film dizájnja olyan lesz, mintha a ’80-as években készült volna, pár évvel A Jedi visszatér után.

– A jelenetek 70 százaléka kézzel készített, habszivacs díszletekkel és kellékekkel forgott, csak a maradékban használtak CGI-t.

– Az “Én vagyok az apád!”-jellegű, tényleg meglepő dramaturgiai fordulatokat Abrams a 8. részre tartogatja.

– A Disney kifejezett kérésére nem lesz vér és durva erőszak a filmben.

Szóval mégegyszer. A részletesebb, spoileresebb érdekességekért ide tessék kattintani.