Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Empire – A néger Dallas és a néger Barátok közt szerelemgyereke

Ami Mikinek a Berényi Kft. vagy Jockeynak a whiskey az olajbiznisz, Lucious Lyonnak (Terrence Howard) az Empire, vagyis az ő kis hip-hop birodalma, ami afféle családi bizniszből nőtte ki magát a zeneipar egyik meghatározó szereplőjévé.

empire_article_story_large

Azonban Lucios-nál ALS-t diagnosztizálnak (tudjátok, amiért tavaly mindenki nyakon öntötte magát egy vödör jeges vízzel), így megindul az örökösödési háború, főleg akkor, amikor anyu (Taraji P. Henson) tizenegypárév után kiszabadul a sittről és úgy dönt, hogy benyújtja az igényét a jussáért, mondván az ő pénzéből lett alapítva az egész Birodalom.

A pilotot elnézve könnyen hihetnénk, hogy a Glee készítőinek új sorozatáról van szó (pedig nem, hanem Lee Daniels és Danny Strong a főkolompos), hiszen elég komoly hangsúlyt fektettek a zenére, illetve a zenés betétekre, tulajdonképpen ezek adták az egész bevezető epizód ritmusát. A sorozat konfliktusát is ez adja majd, hiszen jó eséllyel egy testvérháború áll majd a középpontban, amely elsősorban az apa által kvázi kitagadott, anya által megtámogatott  homoszexuális Jamal (Jussie Smollett) és apa kedvence Hakeem (Bryshere Y. Gray) vív a színpadon és a kulisszák mögött és akkor még ott van a harmadik “Berényi” André (Trai Byers) is, aki a zenéléshez nem, de az üzlethez annál jobban ért, így természetesen ő is előszeretettel tovább vinné apja vállalkozását.

Empire

Persze az egész önmagában elég kommersz lenne és nem nevezhetnénk az új Dallasnak, ezért lesznek még szeretők, gyilkosság, árulás, ármánykodás, múlt árnyai és minden jelző, amit általában egy ABC-s sorozat reklámozásához felhasználnak, még akkor is, ha jelen esetben egy FOX-sorozatról van szó. És hogy a FOX milyen jó lóra tett azt elárulja a nézettség, amely hét epizód óta folyamatosan nő – ilyen pedig még nem igazán fordult elő a tévétörténelemben sorozatnál.

Az Empire nem egy kiemelkedő minőségű sorozat, ellenben pont azt adja, amire a Dallas óta ki volt éhezve a nézőközönség és most nem a TNT-n feltámasztott kútba fulladt próbálkozásra gondolok, hanem az eredetire, amely úgy tudott utat nyerni a közönséghez, hogy nem nagyon akart többnek látszani egy napi szappanoperánál – csak éppen hetiben.

Az Empire-nek nagy jövője lehet, megkockáztatom nálunk is megélne egy országos csatornán (egyébként a FOX Magyarország adja), persze a hazai viszonyokat ismerve ez talán erős tipp. Azt kijelenthetem, hogy nem az én sorozatom, de nem azért, mert ne lenne nézhető, hanem egyszerűen mert nem fekszenek nekem az olyan sorozatok amiben nem látom a célt. Ettől még persze lehet, hogy nézős lesz. 10/6

<