Eredetileg nem ez lett volna a Zsivány Egyes fináléja

Amikor kiderült, hogy néhány jelenetet újra kell forgatni a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történethez eléggé csalódottak voltak a rajongók, mondván már megint egy eredetileg komor hangulatú film, amit Disneysen viccesre akar szabni a stúdió. 

Aztán amikor túl voltunk a Zsivány Egyes zárójelenetén, akkor elégedetten csaphattuk össze a kezünket, legalábbis én nagyon elégedett voltam azzal, amit láttam. Ha megnézzük a közönség véleményét tömörítő IMDB 8,1-es és a kritikusi véleményeket tömörítő Rotten Tomatoes 85 százalékos értékelését, akkor azért simán elmondható, hogy Gareth Edwards rendező nagyon eltalálta a filmjét, amihez persze sokat hozzátett a fantasztikus finálé – ami egyébként eredetileg nem is volt része a filmnek. Csakhogy jött egy merész ötlet és a közönség számára riasztónak hasonló újraforgatás és megszületett a Star Wars univerzumának egyik legbadassebb jelenetsora.

Erről maga Gareth Edwards, a film mesélt a közelgő DVD- és BD-kiadás okán a Moviewebnek:

“Megérkezik és lezárja a Calamarik hajóját, de egy koréliai korvett időben kijut, és aztán elkezdi üldözni. Erre Jabez Olssen (a vágó) azt mondta: ‘szerintem Darth Vader hiányzik erről a hajóról‘, én pedig mondtam hogy persze, ez egy zseniális ötlet, és nagyon szeretném megcsinálni, de nulla esélyt látok rá, hogy a stúdió megengedje nekünk. Nem tűnt egyszerűnek, és kb. három vagy négy hónap volt hátra a premierig. Aztán Kathleen Kennedy (producer, a Lucasfilm elnöke) meglátogatott minket, Jabez meg úgy gondolta, nincs veszíteni valója, és előadta az ötletét. Kathleen pedig imádta. Egy vagy két hét sem kellett, már a Pinewood stúdióban forgattuk a jelenetet. Mivel ez volt az utolsó lehetőségem Star Warst rendezni, és mivel ez a film vége, nagyon alaposan megterveztük. Az egészet beállításról beállításra felskicceltük papírra, és próbáltuk úgy csinálni, hogy semmit se bánjunk meg.”

Edwards azt is elmondta, hogy reméli, hogy nem lesznek csalódottak a rajongók azért, mert nem kapnak kivágott vagy kimaradt jeleneteket a filmből. Ennek okaként azt jelölte meg, hogy ezek a jelenetek azért maradtak ki, mert nem adtak plusz élményt, volt, hogy csak egy-egy apróságról volt szó.

“A vizuális effektusok például sosem lettek befejezve a scarifi csata alternatív verzióján. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egyben megvan az egész csata, és csak arra vár, hogy megmutassuk a világnak. A film, amit bemutattunk úgy érzem, hogy az a film, amit szerettünk volna bemutatni, minden más csak az elkészítésének a mellékterméke.

Forrás IGN
Szólj hozzá