Nagydumás, mentalista, csaló és szédítő

-

A Discovery Channel új sorozata rávilágít az emberi elme sebezhetőségére. Mennyire vagyunk kiszolgáltatottak az Észvesztőknek?

A Discovery Channel előszeretettel vegyíti a már sikerrel vetített tévés műfajokat, és legújabb műsora, az Észvesztők ezen az úton haladva ötvözi a természettudomány, a pszichológia és a mágia elemeit. A sorozat rávilágít arra, mennyire képlékeny az emberi elme, és hogy mennyire kiszolgáltatottak lehetünk azoknak, akik tudják, hogyan lehet manipulálni minket. A műsor szakértői ismert pszichológiai módszerek, például a hipnózis és a Barnum-hatás alkalmazásával igazolják, hogy valójában senki sem teljesen ura saját magának, és a legtöbben ki vagyunk téve annak, hogy valamilyen formában agykontroll hatása alá kerüljünk.

A vadonatúj sorozat állandó szakértője Lewis Le Val, a testbeszéd és pszichológia rejtelmeiben is jártas hipnotizőr, Peter Wardell, a mikromágia szakmai körökben elismert űzője, Alexis Conran, brit színész és színpadi mágus, és Liv Boeree, a profi pókeres szépség, aki nem mellesleg asztrofizikus végzettséggel is rendelkezik.

észvesztők discovery channel

Ők négyen válogatott pszichológiai trükkökkel és briliáns manipulációs eszközökkel vesznek rá gyanútlan embereket olyasmikre, amikről soha nem gondolták volna, hogy képesek lesznek valaha is megtenni.
Liv Boeree szerint a vágyak tesznek bennünket sebezhetővé.

Minél erősebben vágyunk valamire, annál fogékonyabbak leszünk a manipulálásra. Még a legmagabiztosabb, legmakacsabb és legszkeptikusabb ember is befolyásolhatóvá válik, ha megtaláljuk a gyenge pontját. Alexis Conran nem nevez meg hasonló gyengeséget, de az emberi elme szerinte is nyitva áll a manipuláció és agymosás előtt: ?mindegy, mekkora az IQ-nk vagy milyen okosak vagyunk. Egyszerűen így vagyunk programozva?.

Semmi sem olyan lenyűgöző, különös, egyszerre ellentmondásos és átláthatatlan, mint az emberi agy működése!

Kapcsolódó

Meghalt Grant Imahara, az Állítólag… műsorvezetője

Meghalt Grant Imahara amerikai műsorvezető, alkalmi színész, akit a legtöbben az Állítólag... című sorozatból ismerhettek.

A koronavírusról forgatott dokumentumfilmet a Discovery

A Discovery a koronavírusról forgatott ismeretterjesztő filmet, az eredményt március 25-én láthatják a nézők.

A Discovery Channel és a TLC is elérhető lesz a DIGI-nél

A DIGI és a Discovery Magyarország bejelentette meglévő együttműködésük kibővítését annak érdekében, hogy az Eurosport 1 és az Eurosport...

Az igazán nagy sikerhez kockázatot kell vállalni – Aranyláz Alaszkában 7. évad

Az aranybányászat kockázatos vállalkozás, elég egy rossz mozdulat és dollármilliókba kerülhet a csapatnak. Egy újabb téli olvadás után Klondike-ban...

Most a címlapon

Megérkezett A nomádok földje szinkronos előzetese

A számos díjat elnyert, Oscar-esélyes film, a Frances McDormand főszereplésével készül A nomádok földje a magyar mozikba is látható lesz.

Ben Affleck kidobta a kukába Ana De Armas posztereit

Ben Affleck és Ana de Armas szakításától hangos Hollywood, meg a brit bulvársajtó.

A Bridgerton család főszereplője hajnalban kelt, hogy a szexjelenetekre rágyúrjon

Rege-Jean Page a Netflix médiabirodalom legújabb sztárja, aki eléggé megdobogtatta a női nézők szívét A Bridgerton család címet viselő sorozatban.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet