Évekkel a halála után elkészülhet George A. Romero utolsó zombifilmje

Akárcsak az élőhalott lények, akikről gyakran készített filmeket, a zombifilmek keresztapja, George A. Romero munkássága még akkor is újra és újra életre kel, amikor maga a rendező már nem él. Suzanne Romero, a rendező felesége ugyanis elkezdett dolgozni a Twilight Of The Dead-en (nagyjából Holtak alkonya), hogy befejezze azt a filmet, amit ő soha nem tudott elkészíteni.

Romero 2017-ben tüdőrákban hunyt el, de halála előtt már dolgozott a Twilighton, amelyet a műfajjal kapcsolatos zárónyilatkozatának szánt. Paolo Zelatival írt egy treatmentet, aki Suzanne Romerótól kért engedélyt a forgatókönyv folytatására. A nő beleegyezett, és a forgatókönyv befejezéséhez segítségül hívták Joe Knettert és Robert L. Lucast is.

Teljes áldásomat adtam rá, amíg minden lépésnél ott lehetek, hogy hű maradjon George víziójához” – meséli Suzanne Romero a The Hollywood Reporternek. “Volt egy szilárd treatment és a forgatókönyv eleje. Száz százalékig állíthatom, hogy George hihetetlenül boldog lenne, ha ez folytatódna. Azt akarta, hogy ez legyen az ő utolsó pecsétje a zombis műfajon.

Ahogy az várható volt, a történet tipikusan poszt-apokaliptikus: egy megtizedelt világban játszódik, ahol az élet már szinte teljesen eltűnt. De talán még van remény az emberiség számára… A film arra a kérdésre kíván választ adni, hogy hová mennek a zombik A holtak földje után, mert bár George A. Romero elkészítette A holtak naplóját és Survival of the Dead-et is, azokat sosem tekintette teljesen az Az élőhalottak éjszakája történetébe illeszkedőnek.

Suzanne Romero most rendezőt keres a filmhez. “Ez az a film, amit meg akart csinálni. És bár valaki más viszi majd tovább a fáklyát rendezőként, ez nagyon is George A. Romero filmje.” – mondja. 

Felkészül a nagy Romero-fanatikus Zack Snyder?