Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Eyewitness – Így kezdett az USA Network új sorozata

A Norvég Oyevitne (Szemtanú) című sorozat amerikai adaptációja már csak azért is várós volt, mert a hasonlóan skandináv eredetiből adaptált The Killing, vagy éppen a The Bridge egészen sajátos hangulatú nyomozós sorozatok lettek. Bár az Oyevitne-ből egy másodpercet sem láttam, így nem tudom, hogy az eredeti mennyire nagy eresztés, de az Eyewitness egyelőre pont olyan középszerű, mint egy „átlag” amerikai bűnügyi széria.

usa-network-eyewitness-season-2-release-date

Pedig igen erős a kezdés: két középiskolás srác bandázása azzal végződik, hogy elmennek kicsit „melegedni” egy erdő széli kunyhóba, azonban nem sokkal később egy drogmaffiához köthető gyilkosság szemtanúi lesznek. És mivel látták az elkövetőt, így ők maguk is célponttá válnak.

És még csak az sem kellene, hogy egy akció dús hajsza legyen a dologból, azonban az Eyewitness pilotja abszolút üres, a családi konfliktusok pedig csak leírva tűnnek izgalmasnak, a tálalás már harmatgyenge és számomra elég érdektelen, még akkor is, ha egyébként nagyon szeretem a kirakós stílusú sorozatokat.

eyewitness-sorozat

Ha valakit megfogott a pilot, engem nagyon érdekelne, hogy mit talált meg benne, mert engem sem a bűnügy, sem a karakterek, sem azok kapcsolatai nem mozgattak meg.

Alkotó: Adi Hasak

Szereplők: Julianne Nicholson, Tyler Young, James Paxton, Gil Bellows, Warren Christie, Aidan Devine, Amanda Brugel, Mercedes Morris, Tattiawna Jones, Matt Murray

Csatorna: USA Network

<