Ez a sorozat még mindig bitang erős – FEAR THE WALKING DEAD 4. évad

Azt követően, hogy a Fear The Walking Dead évadnyitóját igen sok mindennek lehet nevezni – kezdve egy kvázi backdoor-pilottól a filler epizód fogalmáig – a második résszel teljes valójában visszatért a széria.

És hát akkor szögezzük is le. A Fear még mindig sokkal jobb sorozat, mint a The Walking Dead. Ezzel együtt éppen a mostani epizódban láthattunk arra momentumokat, hogy könnyen lehet éppen abba az irányba próbálják meg eltolni a pólusokat, ami az anyasorozatot is tönkretette. Nevesül: megvan a biztos hely, de jönnek a különböző kiskirályok és azok hadseregei, akik elakarják venni, amit csak lehet.

A baseball-stadion ötlete egyébként kiváló, szinte adja magát, mint körülzárható, művelhető terület, igaz egy mindössze 47 főt számláló kommuna nem feltétlenül tud biztosítani egy ilyen helyet – bár, mint láthattuk elég ötletes szerkezetekkel vannak felszerelve.

Persze azt a két idősíknak köszönhetően már most borítékolhatjuk, hogy ez a menedék is az élőholtak martalékává válik majd – ami vezéráldozattal is jár, hiszen Madisont még nem láthattuk a flashforwardokban.

A Fear The Walking Dead 4. évada egyébként tulajdonképpen 3 idősíkon fut, hiszen valószínűleg nem csak néhány mondatfoszlány, vagy Nick bevillanásai erejéig láthatjuk majd, hogy mi történt a főszereplőkkel azt követően, hogy felrobbant a gát. Erre is kíváncsiak vagyunk, na meg arra is, hogy hogyan illeszkedik majd be ebbe a csapatba Morgan, na meg a 3 további új szereplő, akik közül kettő igencsak érdekes karaktere lehet a szériának. Speciel Maggie Gracet még sosem láttam semmiben ennyire jónak.

Maggie Grace

Összességében a Fear még mindig sokkal jobb, mint az anyasorozat. Alapvetően hangulatosabb, stílusosabb, sokkal inkább megvannak a maga védjegyei, mint a helyenként zsékategóriába hajló The Walking Deadnek.

Zeneileg, vágásilag és operatőri munka szempontjából pedig néha már az az érzésem, hogy Breaking Bad-i magasságokat súrolnak.

Szólj hozzá