Ez a sorozat még mindig bitang erős – FEAR THE WALKING DEAD 4. évad

-

Azt követően, hogy a Fear The Walking Dead évadnyitóját igen sok mindennek lehet nevezni – kezdve egy kvázi backdoor-pilottól a filler epizód fogalmáig – a második résszel teljes valójában visszatért a széria.

És hát akkor szögezzük is le. A Fear még mindig sokkal jobb sorozat, mint a The Walking Dead. Ezzel együtt éppen a mostani epizódban láthattunk arra momentumokat, hogy könnyen lehet éppen abba az irányba próbálják meg eltolni a pólusokat, ami az anyasorozatot is tönkretette. Nevesül: megvan a biztos hely, de jönnek a különböző kiskirályok és azok hadseregei, akik elakarják venni, amit csak lehet.

A baseball-stadion ötlete egyébként kiváló, szinte adja magát, mint körülzárható, művelhető terület, igaz egy mindössze 47 főt számláló kommuna nem feltétlenül tud biztosítani egy ilyen helyet – bár, mint láthattuk elég ötletes szerkezetekkel vannak felszerelve.

Persze azt a két idősíknak köszönhetően már most borítékolhatjuk, hogy ez a menedék is az élőholtak martalékává válik majd – ami vezéráldozattal is jár, hiszen Madisont még nem láthattuk a flashforwardokban.

A Fear The Walking Dead 4. évada egyébként tulajdonképpen 3 idősíkon fut, hiszen valószínűleg nem csak néhány mondatfoszlány, vagy Nick bevillanásai erejéig láthatjuk majd, hogy mi történt a főszereplőkkel azt követően, hogy felrobbant a gát. Erre is kíváncsiak vagyunk, na meg arra is, hogy hogyan illeszkedik majd be ebbe a csapatba Morgan, na meg a 3 további új szereplő, akik közül kettő igencsak érdekes karaktere lehet a szériának. Speciel Maggie Gracet még sosem láttam semmiben ennyire jónak.

Maggie Grace

Összességében a Fear még mindig sokkal jobb, mint az anyasorozat. Alapvetően hangulatosabb, stílusosabb, sokkal inkább megvannak a maga védjegyei, mint a helyenként zsékategóriába hajló The Walking Deadnek.

Zeneileg, vágásilag és operatőri munka szempontjából pedig néha már az az érzésem, hogy Breaking Bad-i magasságokat súrolnak.

Kapcsolódó

The Walking Dead: World Beyond sorozatkritika

Megérkezett a harmadik The Walking Dead-sorozat, a fiatalokról szóló World Beyond.

Érkezik a Fear The Walking Dead 7. évada is

Az AMC továbbra is bízik a sorozatban.

Fear the Walking Dead: Újra láthatjuk Madisont?

A Fear The Walking Dead showrunnere beszélt Madison visszatéréséről. Újra láthatjuk a karaktert?

A The Walking Dead stábja megkezdte a forgatásokat

Február 28-án hat kiegészítő/bónusz epizóddal tér vissza a The Walking Dead 10. évada az amerikai AMC képernyőjére. 

Most a címlapon

Anya Taylor-Joy és Thomasin McKenzie Utolsó éjszakája a Sohoban

Még mindig nincs pontos premierdátuma Edgar Wright új pszichológiai horrorjának, ami 2021 egyik leginkább várt filmje. Előzetesünk sincs még, de...

Dér Heni is jogi lépéseket tesz az internetes trollokkal szemben

Dér Heni az utóbbi időben egyre több gyűlölködő és negatív kommentet kapott, ezért úgy döntött, hogy Schobert Norbihoz hasonlóan jogi lépéseket tesz az őt vegzáló trollok ellen.

Sokkal több, mint a bérgyilkos feleségének a testőre

Sokkal több, mint a bérgyilkos feleségének testőre.

A Víziót alakító színész biztos volt benne, hogy vége a Marveles karrierjének

A Bosszúállók-filmekben Víziót alakító Paul Bettany biztos volt benne, hogy azért hívatja a Marvel-univerzum agytrösztje, hogy közöljék vele, ennyi volt.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet