Hír és közéleti magazin

Ez a sorozat nem való gyenge idegzetűeknek

Horrorsorozat a viktoriánus Londonból, ráadásul az összes klasszikus rémisztgetővel felturbózva? Olyan szépen hangzik, hogy igaznak sem tűnik. Pedig az. És még jó is.

Horrorsorozat a viktoriánus Londonból, ráadásul az összes klasszikus rémisztgetővel felturbózva? Olyan szépen hangzik, hogy igaznak sem tűnik. Pedig az. És még jó is.

penny dreadful szereplok

A Penny Dreadfullal szemben igen magasra tettük a lécet előzetesen, hiszen a csalódást keltő American Horror Story évad után nagyon kellett már egy ízig-vérig horrorsorozat. A Penny Dreadful betölteni látszik ezt a szerepet, ráadásul olyan színészek tűnnek fel benne, mint Eva Green, Josh Hartnett vagy éppen Timothy Dalton. Hogy a karakterekről is szót említsünk, ki kell emelni az ifjú Victor Frankenstein, Dorian Gray (a pilotban még nem tűnik fel), de említést kapunk Hasfelmetsző Jackről és úgy tűnik Dracula galerija is nagyon élvezi, hogy halott lehet.

Történetünkben egy gazdag iparmágnás Malcolm Murray toboroz “hadsereget”, hogy megmentse lányát a vérszívó gonosz karmai közül. A világ, amelybe alámerül “zsoldosaival” és önzetlen segítőivel valahol az élő és holt világ közt található, ahogy a pilotban fogalmaznak ez az a hely, ahol a tudomány találkozik a természetfelettivel.

The-Dreadful-gangs-all-here

Egy iparmágnás, egy “boszorkány”, egy pisztolyhős szélhámos és egy ifjú anatómus szegül szembe tehát ezzel a világgal, de jó eséllyel még rengeteg karaktert kapunk jó és rossz oldalon is, akik még színesebbé tehetik az amúgy is jól megválasztottnak tűnő történetet.

A hangulat az első perctől kezdve kísérteties, valóban feszült és félelmetes, ráadásul még véletlenül sem azzal a cukormázzal megszórt, mint amit mondjuk az AHS-Covenben kaptunk, hanem bőven van benne vér, belsőség és gyengébb idegzetűeket elrettentő momentum. Ha sikerül megtartani ezt a színvonalat és ezt a hangulatot, akkor akár az év legjobb újoncainak dobogóján is ott lehet a sorozat – persze olyan készítőkkel, mint Sam Mendes, John Logan vagy éppen Juan Antonio Bayona ez nem is annyira meglepő.

10/8