vasárnap, január 24, 2021

Ez lenne a világ 100 legjobb sorozata?

-

Az amerikai írók szövetsége szerint a Maffiózók a televíziótörténelem legjobban megírt sorozata. Tényleg?

breaking_bad_04

A Writers Guild of America, West (WGAW) és Writers Guild of America, East (WGAE) közzétett egy közös listát a 101 legjobb forgatókönyvvel rendelkező sorozatról. Ahogy az ilyenkor lenni szokott máris megindult a vita azon, hogy valóban a Maffiózók, a Seinfeld és az Alkonyzóna (Homályzóna) az a három sorozat, amelynek az élen kell végeznie egy ilyen listán?

Persze ízlések és pofonok, ráadásul ők tényleg értenek hozzá (vélik magukról), így inkább vegyük szemügyre milyen sorozatokat érdemes megemlíteni a listáról. 7. a sokak által napjaink legjobb drámasorozatának címkézett Mad Men ? Reklámörültek, még 9. A drót, amit még ma is a valaha volt egyik legjobban összerakott sorozatnak tartanak.

A 11. helyre a Simpson család futott be, ami a negyed évszázados munkát tekintve igazságosnak tűnik, a fantasztikus Breaking Bad (Totál szívás) 13. helye pedig mindenképpen a meglepetések közé tartozik. Az egykor hazánkban is népszerű Sírhant művek a 18. helyet foglalja el, a Jóbarátok 24., az X-akták 26., a Lost 27., a Star Trek 33., míg a Twin Peaks a 35. legjobb forgatókönyvvel rendelkező sorozat az ítészek szerint.

Az HBO túlgondolt fantasyje, a Trónok harca a 40. helyen áll, a Julian Fellowes által megálmodott, hazánkban a Story4-en sugárzott Downton Abbey pedig a 43. legjobb. Érdekes, hogy az inkább csak az első évadában brillírozó Homeland is felkerült a listára, a sorozat a 48., megelőzve A férjem védelmébent (50.) és a Columbot (57.) is.

A 63. helyen a South Park végzett, többek között olyan szériák előtt, mint a Dexter (66.), a 24 (71.) és a Monty Python Repülő Cirkusza (75.). Természetesen magyar vonatkozás nélkül nem lenne igazi a lista, erről pedig Louis C.K., avagy Székely Lajos gondoskodik, aki írója, rendezője és címszereplője is saját show-jának a Louie-nak, amely a 99. helyen még éppen befért a top 100-ba.

Kapcsolódó

Ezek voltak a Modern család legviccesebb momentumai

Több, mint egy évtizede, 2009. szeptember 23-án debütált a képernyőn a számtalan díjat, elismerést begyűjtő, és persze, a tévénézők szívét meghódító Modern Család első epizódja.

A 10 legszörnyűbb halál az animációs filmekben

Ezen a listán olyan szörnyűséges halálokat gyűjtöttünk össze animációs filmekből, amik gyerekeket traumatizáltak egy életre.

10 bővített rendezői változat, ami végül jobb lett, mint az eredeti film

Ezen a listán olyan rendezői változatokról lesz szó, amik kibővítették és érthetőbbé tették a filmeket, ezáltal pedig sokkal jobbak lettek, mint a moziba került változatuk.

Ezek a valaha volt legnézettebb Netflix-filmek

Először tette közzé nézettségi ranglistáját a Netflix. Az örökranglistán a saját gyártású egész estés filmjeik szerepelnek.

Most a címlapon

Újabb Black Mirror-rész válik valósággá

A Microsoft szabadalmat nyújt be az elhunyt embereket imitáló csetrobotok létrehozására

Így készült a Keresztanyu sorozat zenéje

Rengeteg munkát pakoltak a Keresztanyu című magyar sorozat zenéjébe.

ValóVilág 10: VV Vivi megy párbajozni

A kiválasztás során Bálint, Fru, Robi és Moh Vivire; Vivi Frura, Merci Virágra, Virág Mercire, Dani pedig Mohra tette a jelét.

Befutott a The Walking Dead alkotójának új animációs sorozata

Invincible címen az Amazonra érkezik Robert Kirkman új animációs sorozata, amelyben több The Walking Dead-szereplő is munkát vállalt.

A Hírstart ajánlata