Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Ezek voltak 2015 legjobb filmes plakátjai


Ahogy a mozifilmek világában is egyre ritkább az eredeti ötlet, úgy a marketingesek sem képesek már igazán megújulni, így a filmes poszterek és plakátok egyre-másra egymást másolják. Szerencsénkre azért néhány plakátkészítőbe szorult még némi kreativitás, így ha nehezen is, de tudunk mutatni 10 olyan posztert, ami első ránézésre megfogott minket.

“Hozd haza” – üzeni az itthon Mentőexpedíciónak csúfolt A marsi plakátja. És tényleg, egy szóval nem kell több erre a poszterre.

the-martian-poster

Üdítően minimalista plakátot kapott a Leonardo DiCaprio főszereplésével érkező A visszatérő is.

the-revenant-poster

Nagy elmélkedést okoz a Nagy emelkedés (High Rise) plakátja is.

high_rise_poster

Ha már a filmjeibe nem sok kreativitást tud vinni a Marvel, legalább a marketinghez értenek. Ennek a Hangya plakátnak már megjelenésekor bérelt helye volt az év végi listánkban.

ant-man-poster

A The Leftovers 2. évadának főcíméhez hasonlóan a Colin Farrell főszereplésével készült The Lobster plakátja is nagyon “negatív”.

the_lobster_poster

Valószínűleg kiröhögtelek volna, ha azt mondod nekem, hogy VALAHA lesz olyan lista amelyen szerepelni fog nálam Az Éhezők Viadala. Ez a poszter azonban tényleg zseniális és minimális. Forradalom!

hunger-games-mockingjay--part-two-ver3

A nagy filmfesztiválos kritikai dirrel-durral érkező Valami követ (It Follows) végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeinket, de legalább ez a plakát anno meggyőzött arról, hogy a filmet látnom kell.

it-follows-poster

Az ideális plakát nem árul el többet a kelleténél. Ez alapján a plakát alapján nem is gondolnánk, hogy az Ex Machina egy mesterséges intelligenciáról szól.

ex_machina_ver2

De olyan is van, hogy egyetlen képben minden benne van és mégsem hat rosszul. Ilyen például a Macbeth plakátja is.

macbeth-poster

Szerelem. Ennyi.

love-poster

És neked volt idén kedvenc plakátod?

<