Ezek voltak 2020-ban az HBO GO legnézettebb sorozatai

-

Hamarosan véget ér 2020, úgyhogy itt az ideje, hogy kicsit visszatekintsünk erre a… fogalmazzunk úgy, hogy kihívásokkal teli évre.

Kezdetnek lássunk néhány érdekes adatot erről a rendhagyó időszakról, avagy ilyen volt az HBO GO éve számokban:

• közel 7200 órányi tartalom vált elérhetővé az HBO GO kínálatában

• 60 vadonatúj sorozattal bővült a kínálat

• visszatértek régi kedvenceink is: 45 friss évad vált elérhetővé

A legfrissebb adatok alapján bebizonyosodott, hogy a hazai streaming tartalomfogyasztás mértéke jelentősen megnőtt: 2020-ban az HBO GO direkt felhasználóinak számában kétszámjegyű százalékos emelkedés következett be, miközben a tradicionális, azaz operátorokon keresztüli előfizetők mennyisége is tovább nőtt. Szintén

óriási növekedés történt a lejátszások tekintetében: a közvetlen előfizetők 2019-hez képes 41%-kal több tartalmat fogyasztottak.

Szintén nőtt a tartalomfogyasztás napi átlaga, és a streaming térnyerése a heti számokon is látszódik: míg tavaly egy felhasználó átlagosan 23 tartalmat fogyasztott, idén ez a szám már 25, amibe a népszerű filmek és a beszippantó sorozatepizódok mellett a széleskörű gyerektartalmak részei is beleszámítanak, ami sokak helyzetét könnyítette meg ebben a kicsit mindenkit próbára tevő 2020-as évben.

Magyarország továbbra is kiugróan magas számokkal bír Európában streaming szempontból, Közép-Európában második a lengyelek mögött, és felveszi a versenyt több skandináv országgal is.

Kijelenthetjük tehát, hogy a magyar előfizetők lojálisak, sok tartalmat fogyasztanak és sok eszközön.

Apropó, eszközök. A vírushelyzet miatt csökkent az ingázók száma, így a mobiltelefonok kijelzőjéről a nagyképernyőre tevődött át a tartalomfogyasztás jelentős része, ezzel összefüggésben kétszer annyian használtak Chromecast-ot, mint tavaly, de eszközhasználatban kiugróan teljesített a laptop is. Új platformot is felfedeztek nézőink: a konzolok használata megduplázódott az előző évhez képest. Összefoglalva tehát

a népszerűségi versenyt a tévé nyerte, második helyet szerezte meg a laptop, a dobogó alsó fokára a konzol és a Chromecast állhatott, a sereghajtó pedig a mobiltelefon lett.

A szériákat illetően az agytekervékenyeket megmozgató borzongatásra függtek rá a leginkább a nézők: az első három helyen a Westworld, A farkas gyermekei és A kívülálló végzett, de szinte biztosan kijelenthetjük, hogy az aranyérmet végül Nicole Kidman és Hugh Grant lebilincselően izgalmas sorozata, a Tudhattad volna nyakába akaszthatjuk majd, amire egyre többen és többen kattintanak.

Tudhattad volna sorozatkritika

A változatos újdonságok mellett (Az új pápa, Love life, Nagy Katalin – A kezdetek, ZéróZéróZéró), a könyvtár tartalmak is jelentős szerepet játszanak abban, hogy a nézők hosszú távra terveznek az HBO GO-val: a nézettségi listán előkelő helyet foglal el a Csernobil, a Trónok harca, az Agymenők vagy a The Walking Dead, de a közel 20 éves briliáns Elit alakulat népszerűsége is töretlen.

Fontos kiemelni, hogy eltérően más piaci szereplőkhöz képest, az HBO GO 20 percnyi (!) lejátszás után számol egy megtekintést, vagyis nem számol minden indítást.

Nagy Katalin – A kezdetek sorozatkritika

Ezzel együtt az alábbi listák statisztikailag nem teljesen pontosak, hiszen valami év elején jött, valami év végén, az egyik esetén van 90 epizód, a másik egy 6-8 részből álló minisorozat. Ennek függvényében lehet az, hogy a Tudhattad volna az éves listán még „csak” az 5. helyen szerepel, miközben adott időegységre lebontva, már most felülmúlt a toplista elején található címeket, de hasonlóan emelkedni fog még A légikísérő nézettsége is.

Az HBO GO 15 legnézettebb sorozata 2020-ban:

1. Westworld
2. A farkas gyermekei (Raised by Wolves)
3. A kívülálló (The Outsider)
4. Csernobil (Chernobyl)
5. Tudhattad volna (The Undoing)
6. Trónok harca (Game of Thrones)
7. Nagy Katalin – A kezdetek (The Great)
8. Az ifjú Sheldon (Young Sheldon)
9. Az Úr sötét anyagai (His Dark Materials)
10. Agymenők (The Big Bang Theory)
11.The Walking Dead
12. Az új pápa (The New Pope)
13. Elit alakulat (Band of Brothers)
14. Love Life
15. ZéróZéróZéró

A légikísérő sorozatkritika

Taroltak az úgynevezett true crime dokumentumszériák. A McDonald’s nyereményjátékán való nagyszabású csalássorozatot hihetetlenül szórakoztatóan bemutató McMilliók lett ebben a kategóriában a legnépszerűbb.

Második helyet szerezte meg a nyáron bemutatott Eltűnök a sötétben, amely Michelle McNamara a Golden State Killer néven hírhedtté vált sorozatgyilkos után való fáradhatatlan nyomozását követi végig. A történet letaglózó erejű utózöngéje, hogy a szerző által gyűjtött adatok alapján végül elfogták a tettest, ám ezt ő már sajnos nem élhette meg.

Eltűnök a sötétben – Megérkezett a true crime rajongók következő nagy kedvence

Helyet kapott a toplistán a NXIVM botrányt feldolgozó Beavatási eskü is, aminek az idén lezajlott tárgyalást bemutató második évada jövőre érkezik.

Az HBO Go 15 legnézettebb doku-sorozatai 2020-ban

1. McMilliók (McMillion$)
2. Eltűnök a sötétben (I’ll Be Gone In The Dark)
3. Neverland elhagyása (Leaving Neverland)
4. Beavatási eskü (The Vow)5.
5. Atlantai eltűnések és gyilkosságok: Az elveszett gyermekek (Atlanta’s Missing and Murdered: The Lost Children)
6. Itt vagyunk (We´re Here)
7. A káosz ügynökei (Agents of Chaos)
8. The Shop – A fodrásznál megdumáljuk (The Shop: Uninterrupted)
9. Az elátkozott: Robert Durst halálos élete (The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst)
10. Mi a nevem: Muhammad Ali (What’s My Name: Muhammad Ali)
11. Az Alzheimer-kór (The Alzheimer’s Project)
12. Axios
13. Middle Beach-i gyilkosság (Murder on Middle Beach)
14. Az amerikai mozi évtizedei (The Movies)
15. Ki ölte meg Garret Phillipszet? (Who Killed Garrett Phillips?)

Beavatási eskü – Megérkezett az HBO sorozata a NXIVM működéséről

2020-ban is rengeteg saját gyártású HBO Europe sorozatot mutattunk be, amelyek közül a Mi vagyunk a medvék volt a legnézettebb. Ezt követte két spanyol sorozat, a Vagy így, vagy úgy című könnyed vígjáték, illetve a baszk ETA terrorszervezet működése kapcsán súlyos kérdéseket boncolgató Patria.

A lista további helyezettjei is a sokszínű kínálatról tanúskodnak: szép kattintásszámot hozott a románok akció-vígjátéka, a Talált pénz, és rengetegen voltak kíváncsiak a horror műfaji elemeivel játszó 30 ezüstre is, ami ismét bizonyítja, hogy a spanyolok az egyik legnagyobb mesterei ennek a zsánernek. A sorozat november végén debütált, így valószínűleg szintén feljebb fog jutni a listán.

30 ezüst sorozatkritika

Az 5 legjobb HBO Europe sorozat

1. Mi vagyunk a medvék (Beartown)
2. Vagy így, vagy úgy (One Way or Another (Spanish Audio))
3. Patria
4. Talált pénz (Tuff Money)
5. 30 ezüst (30 Coins)

Kapcsolódó

A WarnerMedia bejelentette kik hozzák el Magyarországra is az HBO Max-ot

Felállt a csapat, már csak arra kell várnunk, hogy meg is érkezzen Magyarországra az HBO Max.

Nicole Kidman kicsit becsavarodott a Tudhattad volna forgatása alatt

Októberben szinte bombaként robbant be az HBO GO kínálatába a Tudhattad volna című drámasorozat Kidman és Hugh Grant főszereplésével,.

Tiger Woodsról szóló sorozatot mutat be az HBO

Kétrészes dokumentumsorozat érkezik az HBO Go-ra hétfőn.

Most a címlapon

VV Renátó: Szánom-bánom

VV Renátó a ValóVilág 10 legnagyobb szavazatkülönbségével esett ki a műsorból, de még mindig keresi ennek okait.

Poszteren Godzilla és Kong összecsapása

Hétvégén érkezik az előzetes a Godzilla vs. Kong mozifilmhez, amely márciusban egyszerre kerül majd a mozikba és az HBO Max streaming-szolgáltatás videótárába.

VV Merci szerint úgy néz ki, mint egy csöves

VV Merci eléggé kiakadt a saját külsejétől, szerinte ugyanis úgy néz ki, mint egy csöves.

A Keresztanyu sorozat 15. részében

A Keresztanyu című sorozat ma adásba kerülő 15. része A besurranó címre hallgat.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet